Region

Trkali se motorima: Troje poginulih, među njima dijete (3), čuju se jauci

Hitna je brzo došla, dva vozila, ali da je došlo 50 ne vrijedi, kaže očevidac nesreće

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći u selu Cerovac kod Šapca, poginuli su majka M.S. i njen sin V.S. (3), kao i vozač motocikla N. Z. . Do nesreće je došlo kada se motociklista zakucao u zadnji dio Fiata u kojem su majka i sinčić bili.

Kako očevici nesreće kažu, dvojica vozača su se trkali motorima, kada se motociklista N. Z. zakucao u automobil i poginuo, drugi je pobjegao sa lica mjesta, piše Blic.

Dijelovi razbacani po putu
– Svuda je bilo krvi, nije procijenio da će auto da skrene tu. Kamion je držao svoju stranu, vozio normalno. Trkali su se motorima, vukao ih đavo. Žao mi je djeteta. Hitna je brzo došla, dva vozila, ali da je došlo 50 ne vrijedi – kaže očevidac nesreće.

U koloni na putu su bili automobil, kamion i motor, koji su se kretali iz pravca Šapca ka Valjevu. Automobil je usporavao kako bi skrenuo sa glavnog puta, a motor je u tom momentu preticao kamion i nije vidio auto marke Fiat i tada se zakucao u lijevi dio automobila koji je od siline udarca odletio sa puta u kanal.

Na mjestu udesa može se videti jeziv prizor. Automobil u kom su bili M. S. i njen trogodišnji sin je od siline udarca prepolovljen, a dijelovi su razbacani po putu,piše Avaz

Motor potpuno smrskan
Vozač motora N. Z. koji je poginuo ima 44 godine. Motor je potpuno smrskan.

– Poginuli su kćerka i unuk vlasnika lokala ispred kojeg se desila nesreća. Siroti čovek izašao je prvo da pomogne, nije znao šta se dešava, a onda je video svoju ćerku i unuče mrtve pored puta. Poslije toga se uhvatio za glavu i počeo je da jauče. Hitna je brzo došla, ali nije im bilo spasa – pričaju svjedoci tragedije, prenosi Kurir.

Vozilo AMSS stiglo je na mjesto tragedije kako bi sklonilo slupana vozila


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh