Region

Potraga za Marijanom iz Velikog Brata, HGSS objavio slike iz mutne Save

PET dana traje potraga za Marijanom Seifert, nekadašnjom pobjednicom regionalnog Big Brothera. Podsjetimo, ona se sredinom ovog tjedna udaljila s adrese prebivališta u Lastovskoj ulici u Zagrebu.

U trenutku nestanka bila je odjevena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, tajice crne boje s bijelo-crvenom crtom i svijetle tenisice.

Prema neslužbenim informacijama, koje policija nije potvrdila, Marijanina torbica s dokumentima i mobitelom nađena je na pješačkom dijelu Mosta mladosti, i to otprilike na polovici Mosta. Našao ju je prolaznik u srijedu nešto iza pet sati ujutro i alarmirao policiju.

Od tada se potraga fokusirala na to područje, a Seifert traže ronioci i dronovi te se pretražuje korito Save.

HGSS-ovci danas nisu na terenu. Kažu, potraga se nastavlja, ali novih informacija zasad nemaju.

“Dok HGGS nema pronađenu osobu mi službeno potragu nikada ne završavamo. No, nismo više na terenu. Na osnovu dosadašnjih informacija koje imamo, u protekla dva dana smo pregledali korito rijeke Save koristeći opremu i plovila. Ako bude novih informacija i novih saznanja o nestaloj osobi, HGSS će biti na raspolaganju”, rekao je pročelnik HGSS-a Josip Granić za Index.

HGSS-ovci objavili detalje jučerašnje potrage

HGSS-ovci su danas objavili detalje jučerašnje potrage. Uvjeti u Savi su, kažu, dosta teški i opasni.

“Pet ronioca HGSS Stanice Karlovac i brod sa dva spašavatelja HGSS Stanice Zagreb, 30. travnja detaljno su dronom snimili teren iz zraka kako bi odredili područje potrage. Ronioci su provjerili dubinu, brzinu rijeke i vidljivost na području oko Mosta mladosti, kako bi se odredili parametri potrage za nedjelju. Pretražen je lijevi dio ispod mosta i nizvodno te je zaključeno da su uvjeti za ronjenje loši zbog male vidljivosti i brzine rijeke”, piše HGSS.

“Zahtjevna potražna akcija započela je u 10 sati u nedjelju. Na temelju prethodno usuglašenog plana akcije, počinje potraga za nestalom ženom ispod Mosta mladosti. Provjera terena od prethodnog dana rezultirala je priključivanjem još jednog tima spašavatelja na vodi s čamcem koji je došao iz Karlovca i pojačanjem čamca Stanice Zagreb sa tri spašavatelja radi većeg broja ronioca na terenu i lošije vidljivosti”, opisuju.

“Ukupno sedam ronioca iz Stanica Karlovac, Gospić i Zagreb prvo su pretražili područje koje je detektirano kao potencijalno mjesto zaglavljivanja unesrećene osobe. Riječ je o sidrima i sajlama usidrenih teglenica te velikim kormilima na nekoliko brodova uz rijeku, gdje se skupljalo naplavljeno drveće. Dodatno su pretraženi i piloti mosta”, napisali su.

Opasan teren za ronioce

“Budući da je teren bio izrazito nesiguran za ronioce, HGSS-ovi spašavatelji čamcima su se sidrili, a ronioci su se spuštali po užadi koja su spašavatelji propuštali. Potraga je završena u 13:30 sati bez pronalaska ženske osobe”, dodaju u nastavku.

“Iz potražne akcije zaključeno je kako zbog brzine rijeke, čija je dubina na tom području između dva i pet metara, po ravnom dnu rijeke nije bilo mogućnosti da tijelo negdje zapne.

Predložena je pretraga samog slapa malim kajacima radi kamenih blokova s armaturom koja viri iznad površine rijeke, što bi moglo biti potencijalno mjesto zaglavljivanja, dok bi se nizvodno pretraga odradila čamcima uz obalu ako rijeka bude u padu.

Trenutna dubina rijeke je -237 m i vodostaj je u porastu. Na terenu je ostvarena dobra suradnja s policijom koja je neprekidno, tijekom potražne akcije, osiguravala zonu pretrage”, zaključuju na kraju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh