Region

Krivokapić odbio da i formalno preda dužnost Abazoviću

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nije obavio primopredaju dužnosti novom predsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Zdravko Krivokapić - Twitter

Krivokapić je na Twitteru napisao da se “primopredaja dužnosti predsjedniku Vlade, kao protokolarni gest, praktikuje u uslovima nespornog legitimiteta”.

“Obzirom da imamo kršenje ustavnih i poslovničkih procedura, ne želim da simuliranjem redovnosti pružam legitimitet očiglednom kršenju demokratskih i pravnih postulata”, napisao je Krivokapić.

Doskorašnji premijer Crne Gore također je naveo da je u kabinetu ostavio jasnu poruku o prolaznosti: “Proći će!”.

43. Vlada Crne Gore, čiji je premijer Dritan Abazović, izglasana je u četvrtak na sjednici Skupštine na Cetinju. Za izbor nove Vlade glasalo je 45 poslanika, tri su bila protiv u 81-članom parlamentu.

Sjednici na Cetinju nisu prisustvovali poslanici Demokratskog fronta, Demokrata, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore, prenosi VOA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh