Estrada

Roditelji nestalu Marijanu posljednji put vidjeli za Uskrs, njena majka očajna: “Ne znam da li ću uspjeti da preživim sve ovo”

Roditeljima nestale Marijane Seifert tokom četvrtka od ranog jutra nije prestajao da zvoni telefon. Nalaze se u Kninu u porodičnom domu u kojem su i odgajali svoje tri kćerke.

Marijana Seifert - Nestali.r

Uz Marijanu imaju još Maju i Sendi. Nijedna od njih više ne živi s njima, a misteriozni nestanak Marijane, pobednice Velikog brata 2011., koja se iz stana na zagrebačkoj Savici udaljila u noći s utorka na srijedu kada joj se izgubio svaki trag, posebno ih je potresao, piše Slobodna Dalmacija.

Svakim novim pozivom nadaju se kako će dobiti odgovore na pitanje gdje im je voljena kćerka. Svjesni su da je moguć i onaj najgori, crni scenario, ali u njima još uvijek tinja nada da će se Marijana pojaviti.

Posljednji su put nestalu kćerku videli za katolički Uskrs kada su je posjetili u Zagrebu. Ivo Kovačević, Marijanin tata, tokom dana pomagao je policiji u istrazi. Za razgovor s novinarima nije bio raspoložen.

– Ne bih ništa komentarisao – kratko je rekao novinarima u četvrtak uvečer.

Njegov dobar prijatelj i kolega Tomo Zelić sa kojim radi u automehaničarskoj radionici vidio ga je u četvrtak ujutro i nastojao utejšiti.

– Rekao sam mu da će sve biti dobro. Ali znate kako je roditelju ovo proživljavati, to je jedan veliki šok! Nije im nimalo lako, svašta se može pomisliti, razne su teorije… Od toga da je Marijana namjerno ostavila dokumenta, pa otišla dalje ili da se dogodilo ono najgore. A možda je i naišla na nekoga ko joj je napravio neko zlo. Ivo je izgubljen u svemu ovome. Misli sve najgore i ne nada se dobrom. Vidim to na njemu. Potonule su mu sve lađe. Čim su se ta dokumenta našla na tom mostu ne upućuje na ništa dobro – govori Tomo za pomenuti medij i dodaje:

– Baš smo pričali o njegovom posljednjem susretu s Marijanom u Zagrebu. Sve je bilo kako treba, nije bila sklona tome da nestaje. Ivo još ne može zamisliti da se ovo događa, sve se pretražilo, a nje nema… Supruga je u još većem šoku, stalno govori da ne zna hoće li uspjeti da izdrži i preživi sve ovo. Jutros je i njih ispitivala policija – kazao je za prijatelj Marijaninog tate. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh