Region

Dritan Abazović: Dojave o bombama pokušaj stvaranja napetosti

Mandatar za sastav nove vlade u Crnoj Gori Dritan Abazović kazao je danas povodom dojava o bombama u školama, vrtićima i zgradama općina u toj zemlji, kako nema razloga za paniku, te da se radi o pokušaju stvaranja napetosti i unošenja nemira.

Dritan Abazovioć - Standard

“Građani se trebaju osjećati sigurno, nema razloga za paniku. Policija postupa u skladu sa zakonom i provjeravaju se svi objekti. Radi se o pokušaju stvaranja tenzija i unošenja nemira. To se dogodilo i prvi put, nema rasula u sektoru sigurnosti, ništa se zadnji put nije dogodilo i nadamo se da će tako biti i ovaj put,” istaknuo je Abazović.

Prema njegovim riječima, ne mogu se tako brzo otkriti IP adrese s kojih se šalju prijetnje.

“Prijete li bombama strukture koje ne žele vladu, moguće je. Ali oni ne žele nijednu vladu”, kazao je Abazović te dodao kako se nada da će se djeca vrlo brzo vratiti u škole, prenosi Radiotelevizija Crne Gore, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh