Region

Ovo su krokodilske suze MAJKE MONSTRUMA: Kukala je i zapomagala pred policijom, a sve je znala

Mališan je umro u najgorim mukama nakon što su ga maltretirali maltene svi iz njegovog okruženja.

Angharad Vilijamson - Daily Mail

Ubistvo malog Logana Mvangija (5) u julu prošle godine u Velsu potreslo je Veliku Britaniju, a njegova majka je u petak proglašena krivom za ovaj stravičan zločin. Pored Angharad Vilijamson (31) osuđeni su i njen partner Džon Kol (40) i jedan dječak (14), čije ime sud u Kardifu nije hteo da objavi zbog njegovog uzrasta, a koji je pomogao da se otarase tijela.

Mališan je, kako je utvrdila istraga, nastradao u najgorim mukama. Na njegovom tijelu bilo je 56 različitih povreda, na glavi, udovima i trupu. Tužiteljka Kerolajn Ris je povrede mozga i unutrašnjih organa opisala kao “katastrofalne”, a bile su nanijete oštrim, kao i tupim predmetima. Mališan je na kraju najvjerovatnije izdahnuo zaključan u svojoj sobi nakon čega su Vilijamson i Kol odlučili da njegovo tijelo odnesu do obližnje rijeke Ogmor, kraj Bridženda, piše Dejli mejl.

Mališan je nađen već sljedećeg dana, a snimci sigurnosnih kamera sa obližnjih kuća pokazali su kako Kol i dječak iznose njegovo beživotno tijelo usred noći. Oni su takođe oprali skinuli sa njega krvavu i pocijepanu pidžamu, oprali posteljinu, a zatim prijavili policiji da je dječak nestao.

Na suđenju je objavljen snimak kamere na policijskoj uniformi, na kojem se vidi kako Vilijamsonova histerično zapomaže i plače nakon što je usmrtila mališana, pretvarajući se da ne zna šta se dogodilo. Nastao je 31. jula, jutro poslie zločina i neposredno prije nego što je telo pronađeno.

Ona je optuživala svog partnera da je povrijedio mališana, a onda od njega zahtjevala da zna zašto je njen sin “ostao bez svjiesti”.

– Zašto mi nije dozvoljeno da vidim sopstvenog sina? On je bez svijesti, zašto je bez svijesti? Zašto mi niko ne govori šta se dešava? On je moja beba, šta se dešava? – histerisala je ona i u jednom trenutku pala na kuhinjski pod.

Tokom većeg djela svog svjedočenja, majka monstrum je sebe prikazivala kao žrtvu koja tuguje za svojim sinom jer je bio žrtva Kolovog nasilja. U suzama je ispričala kako je prespavala noć kada je Logan ubijen, uzimajući koktel lijekova za epilepsiju i depresiju.

Ali su njene tvrdnje opovrgnute snimkom nadzorne kamere koji je pokazao da su se svijetla u kući palila i gasila u vrijeme kada je samo ona bila unutra. Iz susjednog dvorišta je snimljeno kretanje u prizemlju, uključujući Kola i mladića koji su otišli u 2.43 ujutro da bace Loganovo tijelo u rijeku. Samo minut nakon što je dvojac napustio kuću, vidjelo se da su svijetla u Loganovoj sobi upaljena i da je neko iznutra podigao zavjese.

Što se uloge 14-godišnjeg dječaka u zločinu tiče, njega je tužilaštvo opisalo kao “komplikovanog, problematičnog i nasilnog” tinejdžera iz komšiluka koji je više puta prijetio Loganu da će ga ubiti.

– Tužilaštvo smatra da njegova mladost nije bila prepreka njegovoj umješanosti i zataškavanju ubistva, u kojem je, po nama, učestvovao – rekla je tužiteljka Ris na početku suđenja.

Logan je inače posljednje dana života proveo u pravom paklu jer su ga terorisali svi umiješani u njegovo ubistvo. Utvrđeno je da je Kol, još od kada je upoznao dječaka bio jako nasilan prema njemu i redovno ga tukao. Pretpostavlja se da je jedan od razloga bio rasizam jer je Loganov otac tamnoput.

Inače, otac mališana je poslije raskida sa Vilijamsonovom ostao da živi u Eseksu i distancirao se od sina i njegove majke, prenosi Objektiv.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh