Region

Udovica Muamera Zukorlića: Nemamo informacije, zahtjevamo ekshumaciju!

Nakon održane konferencije za štampu koja je organizovana u prostorijama Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, u prisustvu šire mase ljudi, a na kojoj je prisustvao sin Muamera Zukorlića, mladi Amir Zukorlić, pozvan neposredno pred samu konferenciju gdje je rečeno da se sumnja na trovanje rahmetli Zukorlića – oglasila se njegova udovica.

“Moja djeca i ja smo jako potreseni i uznemireni navodima koji su danas izrečeni, također, nemamo nikakave informacije da je analiza uzorka rađena, kao ni u kojoj zemlji i u kojim laboratorijama su vršene analize”, ističe Elma Elfić Zukorlić.

Sve što porodica zna, kako ističe, saznali su putem medija.

“Djeca i ja zahtjevamo da što prije dobijemo cjelokupne informacije o izrečenim navodima, na koje imamo apsolutno pravo, zahtjevamo ekshumaciju i obdukciju, ali i ono što se nije čulo na konferenciji, da želimo, ukoliko navodi budu tačni, da se pokrene istražni postupak i krivac nađe i izvede pred lice pravde”, napisala je Elma Elfić Zukorlić.

Podsjećamo, predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je danas da porodica Zukorlić otvoreno sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan i da je to razlog njegove smrti prije nešto više do pet meseci.

“U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo ljudi je koji su nas ostali pri sebi. Oni koji jesu, prije ukopa su od rahmetli muftije uzeli uzorak”, kazao je Usame Zukorlić.

Istakao da je to istraživanje sprovela i inicirala porodica.

“Iz dvije nezavisne laboratorije u svijetu dobili smo rezultate koji pokazuju da je rahmetli muftija otrovan. Iz jedne laboratorije dobili smo nalaz da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, dok je druga laboratorija saopštila da je osoba otrovana hranom”, rekao je Usame Zukorlić. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh