Region

SEDAM MRTVIH: KAMION UDARIO U VOZ I IZBACIO GA IZ ŠINA

Nekoliko je osoba poginulo u sudaru rano jutros na jugu Mađarske, kada se kamionet zabio u voz izbacivši ga iz tračnica, saopćila je tamošnja policija.

nerseća, voz - Hayat

Više je osoba poginulo na mjestu, a još nekoliko je povrijeđeno, navela je policija.

Spasilački napori još traju, stoga ne možemo govoriti o tačnom broju poginulih – rekao je glasnogovornik policije za agenciju Reuters.

Nesreća se dogodila na prijelazu u Mindszentu blizu mađarsko-srpske granice nešto prije sedam sati prema srednjoevropskom vremenu.

KAMION PROŠAO KROZ CRVENO SVJETLO

Uslijed sudara, voz je iskočio iz šina i upao u kanal.

Policija je zatvorila cestu kako bi spasioci i inspektori mogli raditi, a na mjesto nesreće poslan je i helikopter hitne pomoći.

Lokalni portal delmagyar.hu govori o sedam poginulih.

Državna željeznička kompanija objavila je da je iz tračnica iskočio vagon u kojem su bila 22 putnika. Vozilo je krenulo preko šina ignorirajući crveno svjetlo, dodala je kompanija. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh