Region

Nova.rs: Rudari u Sokobanji se uzalud 10 dana bunili, znali da su u opasnosti

Povodom velike tragedije koja se desila u rudniku “Soko” u Srbiji, u kojoj je osam osoba izgubilo život, zet jednog od preminulih rudara je za Nova.rs rekao: “Savjesno su išli 10 dana u rudnik, znali su da su u opasnosti”.

Rudari - Tanjug

„Bunili su se da ne rade, da ne idu, da se to zaustavi, ali… Na kraju se obistinilo. Već danima rade na tom mjestu, bili su svjesni da su u opasnosti jer su kopali ispod jezera. Nama ništa nisu rekli, kad pozovete rudnik oni nemaju nikakve informacije, javlja nam se sekretarica. Mi nemamo saznanja šta se tačno desilo“, rekao je zet jednog od rudara, javlja Nova.rs.

„Ljudi moraju da rade, šta ćete. Nisu te neke plate, ali moraju da rade. Ne znam da li je bilo tih incidenata jučer, ali su znali da idu u opasnost. Iza sebe je ostavio dvoje djece, unuče i suprugu. Baš smo se skoro okupili na ručku svi zajedno, rekao nam je: možda vas vidim posljednji put“, priča zet stradalog rudara.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović prethodno je izjavila da su se svi radnici ugušili metanom. Ona je tom prilikom najavila pomoć porodicama stradalih rudara.

„Iza osam rudara ostalo je 12 djece i jedna beba koja se rodila početkom godine. Naša je obaveza da učinilo sve za njihove porodice i naravno da nikada ne budu zaboravljeni“, rekla je Mihajlović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh