Region

HITNO SE OGLASIO MLADEN MIJATOVIĆ O DETALJIMA TRAGEDIJE U RUDNIKU: “Mnogi su izvučeni bez svijesti i sa ekstremnim povredama”

Rano jutros u rudniku “Soko” u Sokobanji došlo je do eksplozije metana.

Mladen Mijatović - screenshot

Akcija spasavanja je u toku, a na teren su odmah upućene ekipe aleksinače Hitne pomoći.

– Noćas se dogodila se nesreća u rudniku, ali ništa za sada ne možemo da kažemo. U toku je akcija spašavanja. Biće obraćanje kasnije – potvrdio je direktor rudnika Soko Drago Milinković.

Nezvanično došlo je do zarušavanja okna u rudniku i kameni matrijal je pao i zatrpao veliki broj rudara, dio je ostao sa druge strane zarobljen.

Do nesreće je došlo jutros oko 5 sati.

Mladen Mijatović se uključio u Jutarnji program na TV Pink.

Nezvanično došlo je do zarušavanja okna u rudniku i kameni matrijal je pao i zatrpao veliki broj rudara, dio je ostao sa druge strane zarobljen.

– Iz rudnika mrkog uglja, prema nezvaničnim informacijama, izvučeno je 65 osoba. Nažalost, prema nepotvrđenim informacijama, preminulo je osam rudara, dok su mnogi izvučeni bez svijesti i sa povredama ekstremiteta – rekao je Mijatović.

Ukazuje se adekvatna medicinska pomoć preživjelima.

Na terenu su sve dežurne službe, piše Alo!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh