Region

STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE TIJELA IZ SAVE! Hitno se oglasio Nenad Periš – imao je da poruči samo jedno

Potraga sa neizvjesnim ishodom za nestalim Splićaninom ulazi u četvrti mjesec, a o njegovom nestanku je obaviješten Interpol.

Nenad Periš - Screenshot

Iako hrvatska policija nije dobila zvanično obavještenje od kolega iz Srbije, izvori bliski istrazi pokazuju da tijelo koje je prošlog četvrtka izvučeno iz Save u beogradskom naselju Umka u ulici Dan Boraca nije Matej Periš, 27-godišnjak. godine Splićanin koji je nestao prije tačno tri mjeseca 31. decembra prošle godine. Tijelo je bilo u visokoj fazi raspadanja, a pronađeni su dijelovi odjeće, crna trenerka i crni prsluk i to je ključno za utvrđivanje da se ne radi o nestalom Mateju Perišu, kako se vidi iz najnovijeg nadzora. snimak kamere, trčao je u tamnoj majici i svijetlim patikama. Iste patike je imao i njegov otac i on ih je predao beogradskoj policiji da im pomogne u potrazi, piše Srbija danas.

Nenad Periš, Matejev otac, nedavno se vratio u Split, ali je i dalje praktično u svakodnevnom kontaktu sa policijom u Beogradu, koja već tri meseca traga za njegovim sinom, sa svojom firmom iz Splita. Poslednji put je viđen kako se spušta na plato kod obale Save kod restorana Sava Nova. Analizirajući hiljade snimaka nadzornih kamera i signala mobilnog telefona, istražitelji su zaključili da se objekat snimljen te noći na Savi poklopio sa signalom mobilnog telefona Mateja Perisa i da je izgubljen negde u blizini Velikog ratnog ostrva, koje je tokom istrage detaljno pretraženo.

Policija profesionalno radi svoj posao, razgovaram sa njima i, nažalost, za sada nema novih rezultata pretrage. Ali i dalje vjerujem i nadam se da će potraga dati rezultate i da ćemo doći do istine o Metjuovom nestanku. Ponovo sam razgovarao sa njegovim prijateljima koji su bili sa njim u Beogradu i još uvijek su potreseni njegovim nestankom i pokušavamo da saznamo šta se dogodilo te noći da je Matej tako napustio klub – rekao nam je Matejev otac Nenad.

Nekoliko dana nakon pretresa, beogradska policija je zvanično saopštila da je Matejev odlazak iz Gotik kluba u tzv. betonska hala nije rezultat bilo kakvog sukoba ili zločina. Hrvatska policija je intervjuisala i Matejeve prijatelje, ali i Zadrane koji su te noći takođe bili bliski splitskoj firmi. Policija je proveravala i sve prijave koje su ukazivale da je Matej negde viđen, analizirala razgovore, ali Matejev fizički mobilni telefon nije pronađen. Potraga sa neizvesnim ishodom za nestalim Splićaninom ulazi u četvrti mesec, a o njegovom nestanku je obavešten Interpol.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh