Region

Vučić: Vlada sutra donosi izuzetak, 30.000 tona pšenice ide u Albaniju

Bezbjedni smo čak i da nemamo žetvu, a sa tom žetvom mnogo toga možemo da ponudimo regionu, ali i šire, rekao je

Aleksandar Vučić - Tanjug

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je gost Radio televizije Vojvodine u emisiji Signali, gdje govori o najvažnijim pitanjima za budućnost Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u emisiji “Signali” na RTV da je stigla treća kompozicija vozova u Šid večeras.

– Imam dobru vijest. Stigla je treća kompozicija Štadlerovih vozova u Šid večeras. Sutra ili prekosutra će početi da saobraća. Imaćemo tri voza i povećaćemo broj linija Beograd – Novi Sad – počeo je Vučić.

Velika nestašica u svijetu
On je dodao da Vlada sutra donosi izuzetak od odluke o izvozu pšenice i da će 30.000 tona pšenice otići u Albaniju i nešto manje količine kukuruza.

– Bezbjedni smo čak i da nemamo žetvu, a sa tom žetvom mnogo toga možemo da ponudimo regionu, ali i šire. Rusija i Ukrajina su drugi i četvrti proizvođač pšenice u svijetu. Pitanje je kako dovući tu pšenicu u Egipat. Mi ćemo da gledamo da pomažemo trgovcima, cijena je dobra. Raste, bude stabilna nekoliko dana, onda opet počne da raste – rekao je Vučić.

– Mlijeko u prahu je danas veoma traženo, mi ćemo tražiti da pronađemo i palmino ulje. Vidimo da je velika nestašica u svijetu, razgovaraćemo sa Indonezijom gdje god da šalju prve količine u Evropu i Tursku da mi možemo da uzmemo dio za nas, da imamo sve što je potrebno – rekao je Vučić.

Situacija je teška
On je naveo i da je situacija izuzetno teška i pozvao je ljude da se vrate u zemlju, jer će, kako kaže, ovdje biti bolje.

– To nije improvizacija već težak rad. Ne možete za dan da nađete nešto. Ne znam kako će ovo oko nafte da se završi, razgovaramo sa prijateljima sa Bliskog istoka da od njih uvezemo naftu – rekao je Vučić.

On je naveo da se Srbija nalazi u izbornoj kampanji kada je, kaže, onima protiv vlasti sve dozvoljeno.

– Valjda su se nadali da će rafovi biti prazni, a svega imamo – rekao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh