Region

Serija lažnih prijetnji bombama primorala Air Serbiju da prepolovi letove ka Rusiji

Let Air Srbije za Moskvu u utorak je preusmjeren natrag u Beograd deset minuta nakon polijetanja nakon što je prijavljena bomba u avionu Airbus A330-200.

Air Serbia - Ilustracija/Srbijadanas.com

Ovaj slučaj niz sličnih lažnih prijetnji izdanih tokom prošle sedmice u očitom iskazu nezadovoljstva zbog tekućih operacija zračne kompanije u Rusiju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je rekao da prijetnje orkestriraju strane tajne službe. I Vučić je prije dva dana u javnost iznio podatak da se letovi za Rusiju namjerno odgađaju pola sata kako bi se izbjegle lažne prijetnje dok je avion u zraku.

Kako saznaje EX-YU Aviation News, Air Serbia je blokirala pristup svojoj web stranici u Ukrajini. Većina prijetnji lažnim bombama stigla je iz Ukrajine, iako su neke stigle i iz Poljske.

Ove sedmice srpski prijevoznik smanjio je svoje operacije u Moskvi s petnaest na osam sedmično nakon kritika da profitira od rata u Ukrajini, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh