Region

Pogledajte prvi snimak pada drona iznad Zagreba

Bespilotnu letjelicu nepoznatog vlasnika koja se sinoć srušila na zagrebačkom Jarunu uhvatila je u jednom trenutku i kamera.

snimak - N1

Radi se o kameri čije se fotografije prenose na portalu Windy.com, a u čijem opisu se navodi da je kamera u vlasništvu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Na snimci sastavljenoj od niza fotografija snimljenih tijekom večeri vidi se jak bljesak na nebu iznad Zagreba prije samog pada letjelice.

Podsjetimo, istraga je u tijeku, ali prema onome što se dosad zna, letjelica je došla iz Mađarske, zadržala se 7 minuta i kretala brzinom od 700 km/h. Iz kontrole leta rekli su da letjelica nije imala transponder pa je stoga HZKP nije detektirao sekundarnim radarima koji se koriste za nadzor zrakoplova.

Policija je objavila da su u široj zoni pronašli dva padobrana. Održan je i sastanak nadležnih sigurnosnih službi. Oglasili su se i premijer Andrej Plenković, predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić. prneosi “N1“.

Snimak pogledajte ovdje


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh