Region

Vučić odbio EU: Srbija ne podržava teritorijalni integritet Ukrajine

Članovi Vlade Srbije, na jučerašnjoj sjednici na kojoj je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odlučili su da se neće prihvatiti prijedlog Evropske unije da Srbija osudi ugrožavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, odnosno da apeluje na poštovanje međunarodnog prava.

Aleksandar Vucic - Screenshot

Kako saznaje Nova.rs, Srbija nije prihvatila prijedlog EU da se osude svi koji ugrožavaju teritorijalni integritet Ukrajine i neće osuditi invaziju Rusije na tu zemlji.

Upravo je to stav koji je većinski usvojen na jučerašnjoj sjednici Vlade Srbije na kojoj je prisustvovao Vučić.

Na sastanku u Nemanjinoj, kako saznaj Nova.rs, nije uopšte bilo govora o sankcijama Rusiji. Iza većinske odluke da se odbije predlog EU da Srbija apeluje na poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine nisu stali ministri iz redova SPS, Branko Ružić i Novica Tončev, koji su tokom glasanja ostali uzdržani.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bi trebalo danas da saopšti ovaj stav javnosti, nakon još jedne sjdnice Savjeta za nacionalnu bezbjednost i sastanka sa patrijarhom Porfirijem, sa kojim će takođe razgovarati o situaciji u Ukrajini,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh