Region

Horor u Srbiji: Umro od srčanog udara nakon što je pit bull rastrgao njegovog psa

Leskovčanin (72) preminuo je jučer u Ulici Maksima Gorkog od posljedica srčanog udara izazvanog stresom nakon što je na njegove oči napušteni pitbul rastrgao njegovog psa od kog nije mogao da ga odbrani.

Pit bull - Ilustracija/Depo.ba

Kako se saznaje, nesretni Leskovčanin se bukvalno srušio u svom dvorištu 15 sekundi nakon nemilog događaja. Ljekari Hitne pomoći su vršili reanimaciju na licu mjesta, ali nisu uspjeli da mu pomognu.

“Nas desetak u komšiluku smo pokušavali razjarenog psa da obuzdamo, da ga odvratimo od napada, ali nismo uspjeli. Što je najgore, ovo nije prvi put da taj pas napada prolaznike na ulici, a mi više ne smijemo ni djecu da pustimo van dvorišta”, priča Milan Đorđević, očevidac događaja koji se odigrao oko 13 sati jučer. prneosi “Radiosarajevo“.

Kako kaže, o svemu je odmah obavještena i policija koja je u prisustvu komunalnih službi tražila psa ali, prema njegovim informacijama, on još uvijek nije pronađen.

Inače, ovo nije prvi ovakav slučaj u Leskovcu u posljednje vrijeme, pišu srbijanski mediji.

Prije tri mjeseca čopor od tridesetak pasa lutalica napao je tinejdžere u centru Leskovca, a komšije su istrčavali bosi iz stanova da odbrane djecu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh