Region

Pretučen učenik 2. razreda osnovne škole u Hrvatskoj: Njegove kolege sve snimale

Još uvijek traje istraga o napadu grupe učenika na dječaka u osnovnoj školi “Mate Demarin” u Medulinu kada su nasrnuli na njega udarivši ga u glavu, trbuh i genitalije, potvrdila je u utorak istarska policija dodavši kako poduzima sve kako bi se utvrdili okolnosti ovog događaja.

škola u Hrvatskoj - Radiosarajevo

Otvorilo se i pitanje: je li škola odmah nakon nemilog događaja poduzela sve potrebne korake i je li bilo pokušaja zataškavanja?

Kako piše HRT, pretučen je učenik drugog razreda osnovne škole. Tuklo ga je više kolega, pa i oni stariji, dok su drugi to snimali.

“Dijete iz Medulina više je puta doživjelo nasilje. Prvi put kad je napadnuto, a drugi put kad se snimka dijelila”, rekla je Sabina Morosini Turčinović, psihologinja, Laboratorij socijalne psihologije.

Sve se događalo na školskom dvorištu i djeca nisu bila bez nadzora, kažu u školi. Dežurna učiteljica bila je udaljena 20-ak metara.

“Bez obzira što smo mi postupili po protokolu, odmah reagovali, zaustavili djecu, pozvali ih, razgovarali, nakon 5 minuta svi su bili u zbornici, oni su plakali, grlili se, ljubili, mirili, ne možemo opravdati nasilje, to nije put rješenja”, navodi Manuela Pinzan Chiavalon, direktorica OŠ “Dr. Mate Demarina”. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh