Region

Tonino Picula: Rasplet krize u Crnoj Gori mora biti posljedica unutarnjeg dogovora

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula kazao je da rasplet krize u Crnoj Gori mora biti posljedica dogovora unutarnjih političkih aktera u toj zemlji i to “bez pritiska Srbije”.

Tonino Picula - Dnevnik.ba

Picula je kazao da bila to manjinska vlada koja će imati stabilnu potporu u provedbi reformi koje jačaju neovisnost institucija ili prijelazna vlada koja će osigurati provedbu novih izbora, obje bi trebale osigurati mirno odvijanje političkih procesa u Crnoj Gori.

“Politička polarizacija ne smije se nasilno prelijevati na ulice, kao što se dogodilo prošle godine”, kazao je Picula za portal CdM.

U Podgorici su sinoć držani novi prosvjedi protiv najave izglasavanja nepovjerenja aktualnoj Vladi Crne Gore i mogućeg formiranja manjinske vlade.

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, a potom krenuli u prosvjednu šetnju do zgrade Skupštine Crne Gore.

Prosvjedu su nazočili ministar financija i socijalne skrbi Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

“Loše je što se vraćamo ponovo u podjele, formiranje nove vlade će biti dug proces. Mi kao država ćemo izgubiti godinu i mislim da je to nepotrebno”, kazao je Milatović te ponovio da je potpredsjednik Vlade i predsjednik GP URA Dritan Abazović insistirao na ekspertnoj vladi, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh