Region

Ovo je majka dječaka (3) koji je preminuo u Nišu: Vidjela da mu OTPADA KOŽA, ali ga nije odvela kod doktora

Nesreća se dogodila u petak u iznajmljenom stanu, u kome živi baka mališana.

Hitna pomoć - Ilustracija/Blic.rs

Tamara Stanković (32) iz Niša uhapšena je u subotu nakon što je od posljedica opekotina preminuo njen trogodišnji sin G. S., koga je osumnjičena liječila sama kod kuće! Slučaj zanemarivanja otkriven je kad je mališan u noći između petka i subote, oko četiri sata ujutru, prestao da diše, a po dolasku Hitne pomoći, konstatovali su smrt.

– Tijelo djeteta bilo je u opekotinama i jezivom stanju. Majka tvrdi da je mališan upao u vrelu vodu i zadobio opekotine, a da je ona otišla do apoteke, kupila mast, namazala dječaka i stavila gazu preko toga. Dok mu je nanosila kremu, primijetila je da mu otpada koža, ali ni pored toga nije dijete odvela ljekaru – navodi izvor Objektiva.

Nesreća se dogodila u petak u iznajmljenom stanu, u kome živi baka mališana.

– Tamara je, kako je utvrđeno, u dnevnom boravku navodno hranila najmlađu kćerku, a njena majka je oblačila stariju, petogodišnju djevojčicu. Mališan je sam otišao do kupatila, pustio vrelu vodu u kadu i upao u nju – navodi izvor našeg lista, pa dodaje da su vrištanje i zapomaganje djeteta bili jezivi.

Otac u zatvoru
Komšije navode da je ova porodica problematična, kao i da je otac mališana u zatvoru.

– Od novembra prošle godine Goran se nalazi u zatvoru zbog trgovine drogom i oružjem. Policija je pretresom njihove kuće pronašla 84 biljke kanabisa, sjemenke, revolver, 82 metka različitog kalibra i okvir za automatsku pušku – navodi jedan od komšija niškog naselja Apelovac.

Davala djetetu sedative
Majka djeteta je uhapšena u stanu svoje majke Dragane T. u Novoj željezničkoj koloniji.

– Živjeli su od socijalne pomoći. Postoji sumnja i da je dijete dobilo sedative, koji su majci bili dostupni s obzirom na njene zdravstvene probleme, te da je i to doprinijelo smrti mališana, ali će uzrok smrti biti utvrđen obdukcijom – kaže izvor iz istrage.

Dobili pomoć
Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad „Sveti Sava” u Nišu, istakao je da su preduzeli sve mjere kako bi pružili bezbjednost ostaloj djeci.

– Nakon tragedije, baku djece su posjetila dva psihologa kako bi utvrdili da li ona može da se stara o djeci, obavili su razgovor sa njom jer je ova tragedija sigurno i nju dotakla. Obavit ćemo ponovo razgovor i vidjeti šta dalje sa djecom. Ona je i ranije učestvovala u njihovom odgajanju, a odnijeta im je sva pomoć, mlijeko, pelene … – naveo je direktor Centra za socijalni rad.

Majka i baka kod tužioca
Protiv bake dječaka Dragane T. biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog nepružanja pomoći.

– U šoku sam, nemam šta da kažem! – kratko je rekla baka mališana.

Tamara je uhapšena u kući svoje majke i određeno joj je zadržavanje do 48 sati zbog nepružanja pomoći, kršenja porodičnih obaveza i zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog lica, prenosi Objektiv.

Piše: Aleksa Momčilović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh