Region

Damir Šehović novi predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore

Na Kongresu Socijaldemokrata Crne Gore (SD) za novog predsjednika partije izabran je Damir Šehović. On je dobio podršku od 437 delegata, odnosno 98,9 odsto, javlja Anadolu Agency (AA).

Damir Šehović - Twitter

On je na toj poziciji zamijenio dosadanšnjeg lidera SD-a Ivana Brajovića.

Šehović je bio jedini kandidat za predsjednika Socijaldemokrata (SD). Dugogodišnji je funkcioner SD-a, poslanik u Skupštini Crne Gore, a bio je i ministar prosvjete u prethodnom sazivu Vlade Crne Gore.

Šehović je u obraćanju kazao da mu mjesto predsjednika partije daje mogućnost da inicira ne samo najavljene promjene u partiji, već i društvene promjene koje su danas, kako je rekao, prijeko potrebne.

“U politiku sam ušao kao student sa nepunih 20 godina. Iz mladalačkih prijateljstava ušao sam u jedan ozbiljniji, ali izazovan svijet. Tada se to nije činilo kao najbolja odluka jer je značilo previše zahtjeva, obaveza i jedno sasvim nepoznato okruženje. Sa ove distance ipak znam da sam postupio ispravno”, poručio je Šehović.

Istakao je da Crna Gora mora da se mijenja, ali ne smije se rušiti pod izgovorom promjena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh