Region

Erdogan: U Turkiye danas nema grada bez univerziteta

Predsjednik Turkiye Erdogan se u subotu obratio građanima na ceremoniji otvaranja sportskog kompleksa, Bolnice Aksu, projekta distribucije prirodnog gasa i drugih završenih projekata u Giresunu

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je da infrastrukturni projekti završeni u Dereliju u turskom gradu Giresunu važan primjer snage i odlučnosti države i vlade da se brine o svojim građanima, rješava njihove probleme i nadoknadi njihove gubitke koje su doživjeli tokom poplava i klizišta prošle godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se u subotu obratio građanima na ceremoniji otvaranja sportskog kompleksa, Bolnice Aksu, projekta distribucije prirodnog gasa i drugih završenih projekata u Giresunu.

“Danas u Dereliju zvanično otvaramo završene stambene, poslovne i infrastrukturne projekte. Država naše građane nije ostavila same. Bili smo uz njih i nadoknađena im je šteta u najkraćem mogućem roku jer naš posao to zahtijeva”, kazao je Erdogan.

Podsjetio je da su kada je Stranka pravde i razvoja (AK Parti) došla na vlast 2002. godine preuzeli odgovornost upravljanja državom i dali obećanja građanima.

“Tada smo rekli da ćemo graditi Turkiye na četiri kamena temeljca, a to su obrazovanje, zdravstvo, pravda i sigurnost. Osim toga, radili smo još na pitanjima transporta, energetike, poljoprivrede, vanjske politike. Na ovim temeljima smo izgradili Turkiye u usponu”, kazao je Erdogan.

Podsjetio je da je, kada je AK Partija došla na vlast u Turkiye bilo 76 univerziteta, a sada ih ima 206 u 81 turskoj provinciji, tako da trenutno nema grada u toj zemlji bez univerziteta.

“Mi volimo ovaj narod i nevolja nas je dovela na ove puteve kojima koračamo”, kazao je Erdogan.

Izrazio je također nadu da će se i inflacija u Turkiye smanjiti u narednom periodu.

“Snizit ćemo i snižavamo kamatnu stopu. Znajte da će se i inflacija smanjiti, još više će pasti”, rekao je predsjednik Turkiye.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh