Region

Vulin: ‘Provjerili smo sve informacije. Izjave proročica i susjeda, čak i idiotske po.no snimke‘

‘Ovo je tragedija i srpska policija će učiniti sve da se to rasvijetli. I hrvatska policija je bila ovdje i dala nam priznanje za to što radimo‘.

Potraga za nestalim Matejem Perišom i Aleksandar Vulin Tom Dubravec/Cropix, Nestali.hr/Jure Miškovic/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin za RTS je rekao da je srpska policija isključila mogućnost napada u vezi sa slučajem nestalog Splićanina Mateja Periša, pogotovo etnički motiviranog napada. Napominje da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u rijeci.

Aleksandar Vulin je u Dnevniku RTS-a rekao da je policija te kobne noći ispratila liniju kretanja i da se sada traga za tijelom.

“Policija isključuje mogućnost napada, a pogotovo etnički motiviranog nasilja. Bilo je pokušaja da se ova tragedija svede na nivo nacionalnog sukoba. Beograd je siguran, otvoren grad. Ovo je tragedija i srpska policija će učiniti sve da se to rasvijetli. I hrvatska policija je bila ovdje, uvjerila se u našu posvećenost i dala nam je priznanje za to što radimo. Nastavit ćemo tragati i dokle god se istina ne sazna nećemo prestati”, kazao je Vulin, piše Jutarnji.

Vulin napominje da će se sve moći reći onog trenutka kada se istraga završi.

“Mi nismo donijeli zaključak, nego smo samo pratili činjenice, pa onda kada smo došli do činjenica koje su nas uputile na zaključak, onda smo ga iznijeli”, rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, u četvrtak je policija pretraživala Veliki ratni otok.

“Loši su vremenski uslovi, hladno je. Radimo ono što struka traži, struak kaže da pratimo rijeku i pratit ćemo je dok ne budemo došli do istine”, naglasio je Vulin.

Ističe da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u rijeci.

“Vi pratite bazne stanice koje pokrivaju prostor, i vi vidite kako se mobilni telefon kretao kroz rijeku, što se poklapa sa time da je Matej u tom trenutku bio u rijeci. Zanemarimo to, zaključak će biti neoboriv onoga trenutka kada istraga bude završena. Niti jednu informaciju nismo ostavili po strani. Provjeravali smo i izjave proročica, susjeda i ‘idiotske porno snimke’ u kojima je netko navodno ličio na Mateja. Srpska policija sebi nema što zamjeriti”, zaključio je Vulin.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh