Region

Podignuta optužnica protiv Jovanovića zbog prebijanja reketom

Protiv lidera srbijanskog LDP-a Čedomira Jovanovića beogradsko Treće osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog incidenta prošlog ljeta, kada je reketom pretukao Žarka Ivkovića na Novom Beogradu.

Čedomir Jovanović - Slobodna Bosna

Tužilaštvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i da mu se odredi uslovna kazna od šest mjeseci zatvora, pod uslovom da ne napravi novo krivično djelo u naredne dvije godine.

U optužnom prijedlogu navedeno je da postoji osnovana sumnja da je Jovanović tokom tog incidenta, koji se dogodio 18. jula 2020. godine, izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda, prenose “Večernje novosti“.

U optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svjestan djela koje čini, teniskim reketom nanio povrede Ivkoviću po glavi i rukama.

Nakon ovog napada oštećeni Ivković počeo je da se udaljava od Jovanovića koji je krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da ga udara teniskim reketom po leđima i rukama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh