Region

Covid-19 / U Srbiji preminulo 35, u Sloveniji 18 osoba

U Srbiji je od posljednjeg presjeka registrovano 15.046 novih slučajeva zaraze korona virusom, od testirana 30.998 uzoraka.

Covid-19 - n1

Od posljedica COVID-19 umrlo je još 35 osoba.

Na bolničkom liječenju su 2.922 pacijenta, od kojih je 119 na respiratorima.

U Sloveniji preminulo 18, zaraženo 8.396 osoba

U Sloveniji je u protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminulo 18 lica, a od 11.104 testirana uzorka potvrđeno je 8.396 zaraženih, saopšteno je iz nacionalnog Instituta za javno zdravlje.

Zbog brzog širenja omikron varijante virusa korona, od danas se izolacija zaraženih u većini slučajeva skraćuje, pa nakon sedam dana mogu na posao ako su negativni na testu, prenose mediji.

Vlada je odluku o skraćivanju dana izolacije za zaražene donijela kako bi se spriječilo kadrovsko urušavanje esencijalnih djelatnosti, ali i privrede zbog velikog broja karantina i izolacija, o čemu svjedoči podatak da je osam odsto zaposlenih u trgovini zaraženo ili odsutno sa posla zbog rizičnih kontakata.

Preduzećima je preporučeno da pojačaju mehanizme nadzora u radnim sredinama kako se broj zaraženih ne bi povećavao.

“Firme koje ne obezbijede strog nadzor nad širenjem virusa imaće velike probleme i zbog izostanaka s posla moraće da zaustavljaju proizvodnju”, upozorio je direktor Instituta za javno zdravlje Slovenije Milan Krek, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh