Region

Protest ispred zgrade Vlade CG, okupljeni tražili smjenu Abazovića

Građani Podgorice, njih nekoliko stotina, protestovali su večeras ispred zgrade Vlade Crne Gore, u znak podrške njenom aktuelnom rukovodstvu.

protesti ispred zgrade Vlade Crna Gore - Vijesti.me

Protest je trajao sat vremena, a najavljeno je da će skup biti održan i sutra u isto vrijeme na istom mjestu u Podgorici, kao i u ostalim gradovima.

Najava za večerašnje okupljanje je dijeljena preko društvenih mreža, ali nije poznato ko je organizator. Prema informacijama “Vijesti”, skup navodno organizuju ljudi bliski premijeru Zdravku Krivokapiću.

Okupljeni su na 15 minuta blokirali i saobraćaj na Bulevaru Stanka Dragojevića ispred Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Zbog skupa je bio blokiran i saobraćaj i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Okupljeni ispred zgrade Vlade skandirali su “izdaja”, “smijenite Dritana”…

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica je kazao da ovo nije bilo neočekivano za njih i da su znali da se ovako nešto sprema.

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović je kazao da ih niko nije zvao u manjinsku vladu.

Kazao je i da ih ne zanimiju vlade “napravljene uz pomoć miliona, uz pomoć narko kartela”.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je da ih je neko godinu držao u zabludi i da se ruši ono što je narod izabrao 30. avgusta.

“Branimo demokratiju, na djelu je neviđena politička korupcija”, kazao je.

Iz NVO Miholjsko ljeto su pozvali građane na proteste sjutra u svim gradovima Crne Gore.

Na skupu je poslanik UCG Vladimir Dobričanin, poslanici Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, Vladimir Martinović, Albin Ćeman, poslanik PRave Crne Gore Marko Milačić…

“Odbrana narodne volje koju je narod iskazao 30.avgusta”, navodi se u najavi za okupljanje, čije održavanje “Vijestima” sa adresa koje su kontaktirane jutros niko još nije potvrdio.

Najava je proslijeđena i opštinskim odborima nekih partija.

Partije koje su javno podržale aktuelnu Vladu i Krivokapića tvrde da ne stoje iza ovoga i da ne znaju ko je organizator.

Političke stranke koje su na izbore 30. avgusta 2020. godine izašle kao članice koalicije “Za budućnost Crne Gore” tvrde da su dobili poziv preko maila da učestvuju na protestu.

Koalicija “Crno na bijelo” podnijela je danas Skupstini inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Na pres konferenciji 17. januara CnB je predlozila model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Slobodan Bulajić iz Miholjskog zbora je kazao da se sprema izdaja i prekrajanja izborne volje.

“Sve je režirao Đukanović uz pomoć novih Pajovića”, rekao je Bulajić.

Krivokapić podnio zahtjev za smjenu Abazovića
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Krivokapić je na Twitteru napisao da je predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsjednika Vlade Crne Gore.

“Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru”, napisao je Krivokapić. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh