Region

Ispunjena MOLBA oca nestalog Mateja: “Može da se utvrdi šta se krije duboko POD ZEMLJOM”

Najviše informacija otkriveno je pregledanjem na hiljade snimaka sa sigurnosnih kamera i lociranjem telefona Mateja Periša.

Nenad Periš - Screenshot

Potraga za dvadesetsedmogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem odvijala se i u subotu veče.

Mateja su tražili pripadnici Mreže za opasnost Srbije kao i vatrogasci sa Palilule. Potraga se sada obavlja i pomoću satelitskih snimaka koji će biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića.

Kako je objašnjeno, sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno, a ukoliko se desilo da su baš u vrijeme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegove kretanje, onda bi ti snimci bili od velike pomoći.

Napominje se samo da je rezolucija satelitskih snimaka loša i teško je prepoznati ko je na njima.

– Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu rijeke – objašnjava izvor.

Međutim, potraga za Matejem ne odvija se samo na rijekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu, takođe, su obaveštene o potrazi.

MUP je u kontaktu sa kolegama iz drugih uprava i svi su obaviješteni o toku istrage, a u istrazi učestvuje i Žandarmerija.

– Svaka informacija koja dođe do nas ili njih, ma koliko ona bila čudna i ne poklapa se sa informacijama koje mi imamo, apsolutno svaku proveravamo – rekao je inspektor MUP.

U potragu za Splićaninom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Ovo je rađeno kako bi potraga bila brža i efektivnija. Međutim do sada, ništa od toga nije urodilo plodom.

Najviše informacija otkriveno je pregledanjem na hiljade snimaka sa sigurnosnih kamera i lociranjem telefona Mateja Periša.

Utvrđeno je da je njegov telefon u jednom trenutku lociran kod restorana Savanova, a nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog ostrva. Ove informacije poklapaju se sa snimcima na kojima se, navodno, vidi kako neko pliva rijekom, tačnije kako se nešto kreće kroz vodu, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh