Region

Bivši načelnik policije o nestanku Mateja: Ovo je najveći problem u istrazi

Popović kaže da bi voleo da se dečko nađe živ.

Žarko Popović nekadašnji načelnik Odseka za krvne delikte kaže da se nada da će policija pronaći Mateja Periša, ali ističe da postoji nekoliko problema koji otežavaju potragu za Problem je što su njegovi drugovi mnogo rano pušteni da se vrate u Hrvatsku. Državni tužilac je trebalo da im odredi pritvor od 7 do 10 dana da se dobro raščivija ta priča. Policija predizima i preduzimaće sve što je u njihovoj moći da pronađu ovog mladića. Veliki problem je što reka u ovom periodu dostiže brzinu od 13 kilometara na sat. Za 10 sati leš je mogao da ode sa lica mesta 130 kilometara od Beograda. Zbog hipotermije njemu još ne može da pukne žučna kesa. A kada pukne žučna kesa leš izlazi na površinu. Treća stvar – njega može da zakači neki tegljač i da ga odvuče u Crno more – rekao je Popović.

Popović kaže da bi voleo da se dečko nađe živ.

– Ako se nažalost ispostavi da je on mrtav voleo bih da i hrvatski i srpski obducenti urade obdukciju da bi se izbegle političke i nacionalne konotacije – rekao je Popović.

Ističe da je jedan od problema i to što, kako kaže, ljudi koji su sa Matejem bili na dočeku Nove godine neće da sarađuju sa srpskom policijom.

– Meni je sve to čudno. Zar nije čudno da njegovi prijatelji tek posle 18 časova prijave nestanak – rekao je Popović i dodao:

– Morate poći od toga šta je bio motiv tom dečku da sebi oduzme život – ako polazimo od te priče. Naravno, ovo pričam hipotetički. Neko od njegovih prijatelja ili rodbine mora da zna da li je on imao neki problem koji je dosezao dotle da npr. izvrši samoubistvo – dodao je.

Podsetimo, šestorica Matejevih prijatelja ispitana su 3. januara nakon čega su se vratili u Split i odbijali da daju bilo kakve izjave za medije. Po povratku su bili pozitivni na koronavirus i sada su, nakon prestanka samoizolacije, pozvani na ispitivanje u Split.

Ispituju se u svojstvu građana radi davanja informacija, a kako je već pre rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom.

Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su “detektor laži”, ali sasvim je moguće da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu.

Oni na njega ne moraju da pristanu, niti rezultat tog testa može da se koristi kao bilo kakav dokaz, ali može biti indicija,prenosi Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh