Region

OTKRIVENO KOGA JE NESTALI SPLIĆANIN POSLJEDNJEG POZVAO: MATEJ PREKINUO SVAKU KOMUNIKACIJU POSLIJE RAZGOVORA SA JEDNOM DJEVOJKOM!

Inspektori srbijanske policije s hrvatskim kolegama ispituju šta je Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri prijatelja prije nestanka.

Mateja Periš - 24sata

On je u noći između 30. i 31. decembra posljednji telefonski razgovor imao s ovom drugaricom iz Splita, a policija misli da ona može da razriješi misteriju njegovog slučaja. S njom se čuo neposredno prije odlaska iz beogradskog kluba “Gotik”, poslije kojeg mu se gubi svaki trag kod rijeke Save.

Nakon što su istražitelji iz Hrvatske saopštili da će pomoći srbijanskim kolegama u istrazi i ujedno nekoliko puta saslušati i šestoricu Matejevih prijatelja, s kojima je boravio u Beogradu, posebnu pažnju će obratiti na ispitivanje djevojke s kojom je Periš kobne večeri imao posljednji telefonski razgovor, a za koju se zna da je sestra njegovog prijatelja i da su veoma bliski, piše srbijanski Telegraf

Pripadnici beogradskog MUP pregledali su listing poziva Mateja Periša i utvrdili da je posljednja na listi drugarica iz Splita. Ona im je rekla da se bavio veoma teškim poslom skipera i da je bio vrlo ambiciozan, a da bi sve postigao, koristio je opijate, ali im nije otkrila detalje razgovora s nestalim Splićaninom jer je naglasila da ga je slabo čula od muzike iz “Gotika”, u kojem se nalazio.

Satnica kretanja Mateje po izlazku iz “Gotika”

1.45 Splićanin trči pored kafića “Nebo i zemlja” u Karađorđevoj ulici *
1.46 Kod Brankovog mosta zaustavlja taksistu, a on ga odbija jer je zauzet
1.47 Trči Travničkom ulicom, a ni tada niko ne juri za njim
1.48 Iz Ulice braće Krsmanović ulazi na Savski kej
1.50 Preskače ogradu restorana “Savanova” i hodom ide oko samog lokala
1.51 Trčeći ide ka terasi šetališta koja se nalazi iznad Save
1.52 Na istoj kameri ne vidi se gdje je mladić, odnosno da li je upao u rijeku
2.03 Lociranje Matejevog telefona u isto vrijeme gde se na kameri vidi “objekat” koji se kreće u Savi
2.05 Kod ušća Save u Dunav vidi se “objekat” koji se kreće niz rijeku, ponovno poklapanje s telefonom mladića

Hrvatski inspektori riješili su da priskoče kolegama u pomoć i detaljnije ispitaju ovu djevojku zbog sumnje da može da im otkrije bar približan razlog koji je naveo mladića da istrči iz kluba – objašnjava naš izvor iz istrage. Kako smo ranije pisali, prije razgovora s drugaricom Periš je djevojci Sanji poslao video-snimak u 21.30, a u kojem se vidi da u restoranu “Ambar” s drugarima uživa u vinu.

Načelnik Uprave kriminalističke policije u Hrvatskoj Antonio Gerovac rekao je u srijedu da će kolegama u Beogradu pomoći i u analizi razgovora s telefona Splićanina, koji je posljednji put lociran 31. decembra, kada su video-kamere na tom istom mjestu kod Brankovog mosta u Savi snimile i “objekat” koji se kreće nizvodno, pa se pretpostavlja da je to snimljen Periš kako pliva ka Dunavu.

Međutim, otac momka koga traže već 15. dan kaže da se na rekonstrukciji MUP Srbije, koja je objavljena u srijedu, ne vide ključni momenti.

Na toj rekonstrukciji se ne vide trenuci kada moj sin izlazi iz kluba i eventualno ulazi u vodu. To su, uz kontakte Mateja s taksistom koji se zaustavio i koji pokazuje njegovo stanje pribranosti, prema mom mišljenju, najvažniji trenuci – rekao je Nenad Periš za hrvatske medije. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh