Region

Otkriveno šta je Matej posljednje poslao djevojci kobne večeri

Mnogo je nepoznanica u slučaju Matejevog nestanka, ali zna se koja je bila posljednja poruka koju je Matej uputio svojoj djevojci Sanji, koja je u to vreme bila u Splitu.

Matej Periš - Screenshot

Njemu je mobilni telefon navodno ugašen oko 23 sata, a oko 21:30 poslao joj je, kako je rekla, posljednju poruku i to video snimak, prenosi Novi.

“Na tom videu koji mi je poslao vidjele su se tri boce vina, ali njih je sedmorica. Vidjelo se da su neki pili crno vino, neki bijelo, atmosfera je bila vesela. Sjedeli su, čekali su večeru, ništa posebno”, opisala je Sanja.

Ispričala je da je poruku vidjela tek kasnije i onda na nju odgovorila, ali Matejev odgovor nikada nije stigao, prenose srbijanski mediji.

“Meni se ugasio telefon, a bila sam na poslu. Kada sam oko ponoći došla kući, odgovorila sam mu na tu poruku i otišla da spavam. Probudila sam se u sedam ujutro i vidim da mi nije poslao poruku za laku noć kada je došao iz grada, što on uvijek radi. Vidim nema ništa. Poslala sam mu poruku tada: ‘Jel sve ok?’, a odgovora nema”, ispričala je Sanja.

Lociran Matejev telefon
Signal mobilnog telefona Mateja Periša posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Vjeruje se da je telefon bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a posljednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno, gdje je vjerovatno njegovo tijelo.

Protraga za tijelom je, međutim, otežana jer voda na tom mjestu nije toliko duboka, ali su riječne struje veoma snažne.

Kako je rekao izvor iz istrage, policija je preuzela podatke sa svih baznih stanica u ovom dijelu Beograda, nakon što je Matej Periš u noći između 30. i 31. decembra bez ikakvog razloga, sav u panici, istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali i nestao bez traga.

Pojavio se snimak iz kluba Gotik
Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz kluba “Gotik” nastao u noći u kojoj je nestao Splićanin.

Naime, u ovom lokalu je te večeri nastupao Slobodan Veljković Coby, kao i pjevačica Elena Kitić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh