Region

HRVATSKI NAČELNIK UKP OTKRIO: Evo šta su kolege iz Srbije uradile da lociraju Matejev telefon, a imaju i sav sadržaj iz aparata!

– Kolege su otišle toliko daleko da su kontaktirale proizvođača telefona koji je Matej imao, kako bi im pojasnili da li mogu da ga lociraju – rekao je juče Antonio Gerovac, načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije, na konferenciji za novinare.

Matej Periš - Screenshot

Na jučerašnoj konferenciji za novinare hrvatske policije u Zagrebu, povodom nestalog Splićanina Mateja Periša (27), koji je nestao uoči Nove godine u Beogradu, objasnili su da su veoma zadovoljni radom kolega iz Srbije, i naveli da su otišli korak dalje u potrazi i kontaktirali proizvođača telefona nestalog Splićanina, kako bi uspjeli da ga lociraju!

Podsjetimo, juče su se oglasili i hrvatska policija i MUP Srbije i iznijeli nove detalje o potrazi za nestalim Splićaninom, kom se svaki trag gubi u noći između 30. i 31. decembra. Dok je predstavnik hrvatske policije u Zagrebu objašnjavao koje su sve novine u istrazi nakon dvodnevne posjete Beogradu gdje se vodi potraga za njihovim državljaninom, MUP Srbije je objavio saopštenje i video-snimak na kom je rekonstruisano cjelokupno kretanje Splićanina od momenta kada je izašao iz kluba “Gotik” u Beton hali do trenutka kada se približio rijeci na Sava promenadi.

SPLIĆANIN NAPUŠTA KLUB U BETON HALIFOTO: PRINTSKRIN MUP SRBIJE

– Kolege su otišle toliko daleko da su kontaktirale proizvođača telefona koji je Matej imao, kako bi im pojasnili da li mogu da ga lociraju – rekao je juče Antonio Gerovac, načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije, na konferenciji za novinare.

– Srbija ima cijeli sadržaj njegovog telefona i oni su učinili sve što su mogli. Što se tiče telefona možemo i mi pomoći, ali o tome ne smijem da pričam. Mogu samo reći da ćemo deo mobilnog obraditi i mi i podatke ćemo proslijediti kolegama iz Srbije.

LOCIRAN SIGNAL BAZNIH STANICA TELEFONA SPLIĆANINA U SAVIFOTO: PRINTSCREN MUP SRBIJE

Gerovac je na konferenciji istakao i da je srpska policija u potragu uključila svu moguću tehniku.

– Sve su preuzeli profesionalno! Lociranje telefona, dronovi, termovizijske kamere, sve je uključeno. Srpska policija ide i dalje od pretpostavke da je ušao u vodu, sve susjedne zemlje su uključene – rekao je načelnik hrvatske UKP.

S druge strane, pored saopštenja MUP Srbije, naš inspektor prezentovao je rekonstrukciju trase kretanja Splićanina u noći kada je nestao.

POSLEDNJI PUT TELEFON SPLIĆANINA DAO SIGNAL IZ SAVE U 02.05 SATI FOTO: PRINTSCREN MUP SRBIJE

– Lociranjem Matejevog telefona i baznih stanica, indikativno je kretanje jednog objekta u Savi. Vrijeme i trasa kretanja objekta u reci poklapaju se s kretanjem Matejevog telefona. Napominjem, vreme i mjesto se poklapaju sa Matejem. Pregledan je sav video-nadzor i sa novobeogradske strane, kao i sav video-nadzor ka Pančevačkom mostu, ali Matej nije uočen – rekao je inspektor MUP Srbije, prenosi Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh