Region

MATEJ DVA PUT SNIMLJEN U LEDENOJ SAVI!? Posljednji snimak kretanja Splićanina KOBNE NOĆI predstavlja najveću MISTERIJU!

Pripadnici MUP Srbije, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.

Matej Periš - Screenshot

Kako je ranije objavio MUP, policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u rijeku Savu, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Posljednji snimak sa sigurnosnih kamera izazvao je najveću misteriju. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica, indikativno je bilo kretanje jednog objekta u reci Savi, a vreme i trasa kretanja ovog objekta se poklapa sa kretanjem Periševog telefona. Kako se vjeruje, telefon je bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a posljednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno.

Na prikazanom video snimku u kadru koji pokazuje ušće Save u Dunav, jasno se vidi objekat koji se kreće niz rijeku, a vrjieme i mjesto se poklapaju sa kretanjem Matejevog telefona. Ostaje pitanje, da li je Matej, ako pretpostavimo da je on, pluta ili pliva. Ako pliva, i ako je u pitanju nestali mladić iz Splita onda još uvijek postoji nada da je Matej negdje izašao iz vode, a tome u prilog ide i to što još uvijek nisu pronašli njegovo tijelo.

Signal mobilnog telefona Mateja Periša (27), nestalog mladića iz Splita, poslednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Takođe pregledom video nadzora ka Pančevačkom mostu, Matej nije uočen, tačnije kamere ga nisu snimile da je uopšte izašao iz vode.

Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se sa velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od momenta kada je istrčao iz kluba ‘Gotik’, do prestanka signala na telefonu.

Nenad Periš, otac mladića je ranije naveo da je razgovarao sa pripadnicima policije i rekao da je Matej uvijek kupovao vodootporan telefon.”Nije pronađen telefon, izvršena je provjera signala telefona, uspostavljena je veza, poznato je i kad se javljao, gdje se javljao, zabilježene su sve komunikcije. Posljednje je komunicirao sa sestrom od prijatelja.

MUP Srbije je kontakirao i sa proizvođačem telefona, da bi se utvrdilo koliko taj telefon može da bude u vodi i da ima signal. U pitanju je Samsung A 21+.

Moj Matej je radio je sa brodovima, pa je i ciljano kupio telefon koji je vodootporan, jer se dešavalo da često upadne u vodu”, rekao je otac mladića, piše Kurir.rs.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh