Region

Orkanska bura prevrnula šleper u Hrvatskoj: Poginuo vozač iz BiH

Prema informacijama iz Policijske uprave ličko-senjska, jučer u 19.50 sati na dionici državne ceste broj 8 u Hrvatskoj, kod skretanja za Priznu, u vrijeme zabrane prometovanja za sve kategorije vozila zbog orkanskog udara vjetra, došlo je do saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

nesreca u Hrvatskoj - Facebook

Za sada nepoznata muška osoba upravljala je kamionom s poluprikolicom s nacionalnim oznakama Bosne i Hercegovine.

Sletio je ulijevo u provaliju, gledano iz smjera Karlobaga u smjeru Senja, te je od zadobivenih povreda preminuo na mjestu događaja.

Uviđaj će se zbog sigurnosnih razloga nastaviti na mjestu događaja nakon smirivanja vremenskih prilika, odnosno po prestanku orkanskih udara vjetra.

O nesreći su se oglasili i iz JVP-a Gospić na Facebooku.

“Noćas teška prometna nesreća u Prizni. Vjerojatno je zbog orkanske bure došlo je do prevrtanja tegljača. Nažalost, jedna osoba smrtno je stradala. Na intervenciji su sudjelovali JVP Gospić s tri vatrogasca i jednim vozilom i JVP Senj s tri vatrogasca i jednim vozilom”, napisali su vatrogasci iz JVP Gospić. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh