Region

OTAC NESTALOG SPLIĆANINA: OPTIMIZAM MI JE PORASTAO OTKAD JE U BEOGRADU HRVATSKA POLICIJA

Dvanaesti je dan potrage za nestalim Matejem Perišem.

Nenad Periš - Screenshot

U Beograd je sinoć stigla i hrvatska krim policija koja će pomoći u potrazi.

Kako nezvanično saznaje portal 24.sata.hr, ponovo će biti ispitati Matejevi prijatelji. Matejev otac Nenad rekao je kako je optimističniji sada kada je i hrvatska policija stigla u Beograd.

Otac i dalje vjeruje kako je njegov sin živ i kako će se zajedno vratiti u Split.

Potraga bi ponovno trebala biti preusmjerena na rijeku Savu jer u policiji smatraju kako je rješenje slučaja upravo u rijeci.

Potraga za nestalim Splićaninom ušla je u svoj 12. dan, a u potragu se sada uključuje i hrvatska policija koja je sinoć u MUP-u Srbije održala sastanak sa srbijanskim kolegama i ponudila im pomoć oko cijelog slučaja. Srbijanske kolege omogućile su im da pregledaju sve prikupljene informacije i dokaze, kao i snimke s nadzornih kamera na kojima je otac Nenad prepoznao svog sina. Pretpostavlja se da se možda poskliznuo i pao u vodu, ali za sada o tome nema dokaza.

Nastavlja se i pretraga rijeke sonarom, pretražuje se korito Save, a policija češlja i obalu. U potragu su uključeni ljudi iz Mreže za opasnost Srbija koji pregledavaju teren termovizijskim kamerama. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh