Region

OGLASIO SE NENAD PERIŠ I OTKRIO IMA LI NOVIH INFORMACIJA O NESTALOM SINU Govorio sam da ne idu, javio mi se kada je prešao granicu

Nenad Periš, otac Mateja Periša iz Splita koji je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu nekon što je izašao iz kluba Gotik, jutros se o

Nenad Periš - Nova.rs

Oglasio i progovorio o potrazi za sinom, kao i šta se dešavalo prije njegovog dolaska u Beograd.

– Jutros nemam nikakvih novih informacija. Juče je MUP provjeravao neke lokacije u Beogradu na kopnu i da se nastavlja potraga na Dunavu. Nadam se da ću se danas vidjeti sa pripadnicima MUP-a. Vrijeme je loše, vidjet ćemo dalje – rekao je Nenad.

Kaže da je znao da će njegov sin doći u Beograd i kako i s kim ide.

– Znao sam da će prespavati u Zagrebu, sve sam znao i ništa nije ukazivalo na ovu nevjerovatnu situaciju. Bio je pun planova za budućnost i nikada nisam mogao da naslutim da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Ja kao otac, s obzirom da je put od Splita do Beograda dug, govorio sam da ne treba da idu i da bi možda trebalo da idu negdje bliže. Kad se slavi mladi ljudi se opuste i popiju malo više, zato sam mislio da je primjerenije da ostanu negde bliže. Razgovorio sam i s njegovim prijateljima, da idu negdje drugo – rekao je Periš za TV Pink.

On kaže da mu se sin javio kada je prešao granicu, a da se potom nisu čuli dok nisu dobili informaciju od prijatelja da je Matej nestao.

Periš napominje i da je Matej imao mnogo društava, ali da je bio nerazdvojan s prijateljima iz osnovne škole. Kako je sve vrijeme pričao u prošlom vremenu, Nenad je zaplakao a potom rekao: “Daj Bože da griješim”.

– Prijatelji su mu ko braća – rekao je Nenad i još jednom potvrdio da se na snimcima gdje mladić nalik Mateju zaustavlja taksi jeste njegov sin i da mu to vraća nadu.

– Matej je sigurno u toj noći negdje žurio, htio je da da ide taksijem, bio je bez jakne što mi ukazuje da je želio da se vrati u klub, a zašto, nadam se da će se saznati što prije.

Nenad se potom osvrnuo i na Matejev izlazak iz kluba i istakao da to analizira danima.

– Ništa ne ukazuje da bi nešto što sam dobio informacija, nešto se moralo dogoditi, ne aludiram ni na šta, ali neka situacija se sigurno dogodila. Ne znam da li samo Mateju ili drugima, ne želim da aludiram u tom smjeru. Rekli su mi da su bili zajedno, slavili, bili na večeri, pili vino, pa nakon toga rakiju. On prije nego što je nestao Matej je naručio bocu koju je i platio a nakon toga se negdje pomakao. Kako su bili svi za stolom i primijetili da ga nema, niko nije u početku pomislio na najgore. Prvo su ga tražili dok nisu shvatili da je vrijeme da idu kući, kada su otišli po jakne. Tada su shvatili da nije uzeo jaknu i tada je nastala još veća panika, pretražili su obalu, a imali su nadu da je otišau apartman s nekim društvom. Međutim, kad su stigli u stan, nastala je još veća panika. Potom su pomislili da je otišao kod nekoga u stan, pa su otišli u policiju i ispričali šta se dogodilo. Kako postoji protokol o nestanku punoljetnih osoba, policajac je rekao da ga potraže u bolnicama jer je Matej pio. Međutim, nisu ga našli, a onda su i mene pozvali da mi kažu šta se desilo – ispričao je Nenad Periš.

Splićanin se zahvalio svima koji su uključeni u potragu za njegovim sinom.

– Svakom zahvaljujem ponaosob iz dubine duše u ime cijele svoje porodice. Nadam se da ću se s Matejom vratiti kući. Najvažnije mi je da nađem svog sina. Do daljeg ću ostati u Beogradu i čekam da se Matej nađe. Molim sve da se potraga nastavi uprkos ovom vremenu. Tražimo čovjeka od 27 godina, i ako treba bilo šta da se uradi spreman sam na sve po bilo koju cijenu. Ako treba i druge snage uključiti. Tražim sina i molim sve da se uradi uz napore pripadnika MUP. Ako imaju potrebu bilo šta da se uradi, tehnički, da se i to uradi jer tražimo mladog čovjeka – zamolio je Nenad Periš, otac nestalog mladića.

Podsjetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra tokom izlaska u klub Gotik. Drugovi su nestanak prijavili 31. decembra u popodnevnim časovima. Potraga za Matejem Perišom traje već jedanaest dana, a u nju su uključene gotovo sve jedinice MUP Srbije. U potragu za Matejem Perišem od jutros su angžovane dodatne policijske snage. Na Dunavu su pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije, radi se pretraga korita rijeke i priobalje Save i Dunava. Pretražuju se i određeni objekti na kopnu, piše Kurir.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh