Region

Oglasio se Matejev kolega s posla: “Neshvatljiva mi je jedna činjenica”

Pošto su ispitani, Matejevi prijatelji koji su s policijom podijelili informacije o nestanku i posljednjim trenucima provedenim s nestalim prijateljem, petog dana potrage u dogovoru s istražiteljima, napustili su Beograd.

Mateja Peris - Novi

Zaputili su se u Zagreb, gdje su razdužili kombi koji su iznajmili i dalje se odvezli sa dva vozila prema Splitu.

Jesu li bili iskreni na ispitivanju i za vrijeme poligrafa, a što javnost dovodi u pitanje, pokazat će istraga.

Posljednje sumnje petog dana potrage su da je Matej u reku pao kod Brankovog mosta. Stoga ronioci neumorno češljaju korita obe rijeke koje su na tom dijelu zbog blizine ušća prepune mulja i granja.

Takođe, rekama kruže i brodovi i čamci uzduž i popreko ne bi li iko uočio ikakav detalj. Visina vodostaja menja se iz sata u sat, temperature su niske i voda hladna. Samim time, sve je manje nade da je Matej živ.

Hrvatski novinari stupili su u kontakt s prijateljem nestalog Mateja Periša iz Splita. Radili su cijelo ljeto zajedno na moru kao skiperi.

Čovjek je slomljen, nije želio istupati svojim identitetom, rekavši tek kako se moli Bogu da će na kraju s njegovim prijateljem biti sve u redu. Kaže nam da ne zna ekipu s kojom je Matej otišao u Beograd.

– Znam samo da smo mi, ekipa s posla, kojim slučajem bili s njim, sve se to ne bi tako odigralo – rekao nam je muškarac, kojem je neshvatljivo što su toliko dugo čekali s prijavom njegovog nestanka. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh