Region

Pooštreni uslovi za ulazak u Crnu Goru

Uslovi za ulazak u Crnu Goru od danas su pooštreni zbog epidemioške situacije.

Crnogorski državljani i stranci u zemlju mogu ući preko svih graničnih prelaza uz posjedovanje jednog od dva dokaza iz covid potvrde, da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv koronavirusa i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest mjeseci, pišu vijesti.me.

Ulazak je moguć uz dokaz da je osoba preboljela COVID-19, da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa.

Uz to neophodan je i negativan test.

“U oba slučaja, osoba mora posjedovati ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom”, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Ulazak u zemlju bez ovih dokaza je moguć, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana poslije negativnog PCR testa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh