Region

“USKORO SU PLANIRALI DA SE ŽENE” – Komšije u šoku zbog poginulih mladića kod Novog Pazara: Nisu ni mrava zgazili

Četiri porodice iz sela Lukare kod Novog Pazara, ostale su u nedjelju veče bez sinova, nerazdvojnih prijatelja, koji su stradali u stravičnom udesu.

Policija - Insajder/Novak Đurović

U direktnom sudaru poginuli su Amel Ibrahimović (21), Amar Ujkanović (21), Senad Đerlek (22) i Mithat Hamidović (23). Dvije osobe iz drugog automobila su povrijeđene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

– Šta nas zadesi, ovako malo selo da u trenu ostane bez četvorice mladića koji nikada mrava nisu zgazili. Momci za primjer – priča jedan od starijih mještana.

Amar, Senad i Mithat u nedjelju veče jedva dočekali da vide automobil koji je Amel u kupio i dotjerao iz Kraljeva.

– Dovezli su se do prodavnice koju drži njegov otac Nazim i tu ostavili svoje automobile, a sjeli u Amelov “golf” kako bi ih on provozao. Uputili su se ka Novom Pazaru, ali su u povratku, negdje oko 9.30 doživjeli udes, na samo par stotitna metara od kuća – pričaju okupljeni.

Kako je došlo do udesa još uvijek se ne zna tačno. Pretpostavlja se da je Amelov “golf” u blagoj desnoj krivini prešao u lijevu traku i direktno udario u vozilo iste marke, a potom se i odbio u sklad iznad puta. Preminuli su na licu mjesta.

Koliko je udes bio stravičan govore i slike smrskanih dijelova automobila vidljivih dan kasnije.

Da tragedija bude veća, Ibrahimović i Ujkanović su planirali uskoro da se žene, Hamidović je to uradio ljetos, a Đerlek, jedinac, prije nekoliko dana.

Sredinom ljeta prošle godine, gotovo na istom mestu, stradala su trojica momaka Almir Sulejmanović (24), Džemil Nuradinović (23) i Demir Smajović (22), a još trojica su teško povrijeđena u direktnom sudaru audija i opela.

Polovinom septembra 2015. godine, samo par kilometara dalje, poginuli su Faris Šemsović (20), Mervan Džanković (21) i Elmedin Tutić (17) kada su mercedesom probili ogradu mosta i sa 30 metara visine pali u livadu, prenosi Blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh