Region

MOTIV TRAGEDIJE JOŠ MISTERIJA: Zašto je Jovana Marjanović krenula na put smrti dug 3,5 kilometra?

Da li je Jovana Marjanović (54) iz Niša, koja je sinoć poslije petodnevne potrage na Zlatiboru nađena mrtva, počinila samoub,istvo, kao što se vjeruje, ili je stradala na drugi način, pokazaće obdukcija koju će danas naložiti Više javno tužilaštvo u Užicu.

Jovana Marjanović - Novi

Tijelo nesrećne Nišlijke, kojoj se u sredu uveče izgubio svaki trag, našla je u nedjelju popodne grupa Užičana kraj potoka ispod šume u dijelu Zlatibora zvanom Tić Polje, na oko tri i po kilometra od stana u kome je živjela, odnosno kilometar od mesta na kome je u četvrtak pronađen njen mobilni telefon. Lokacija na kojoj je tijelo nađeno nije nepristupačna, ali je od puta preko Tić Polja zaklonjena gustom borovom šumom.

Prema svjedočenju Užičana koji su u nedelju otišli na Zlatibor da pomognu u potrazi za Jovanom Marjanović, oni su se najprije sastali sa njenim lćerkama na mjestu gdje je nađen telefon. Odatle su otišli ka obližnjem Tić Polju, a Jovanine ćerke su se, kako kažu, vratile u centar Zlatibora da sa policijom pregledaju zapise sa video kamera.

Spoljnim pregledom tijela, potvrđeno je „Blicu“, nije pronađeno ništa što bi ukazalo na nasilnu smrt, niti postoje ikakvi tragovi da je sa njom u Tić polju bila neka druga osoba. Kako „Blic“ saznaje, kraj pokojne Jovane Marjanović zatečena je prazna boca al*oholnog pića i najmanje dvije vrste lijekova. Osim o uzroku smrti obdukcija bi trebalo i da odgonetne okvirno vreme kada je Nišlijka preminula.

Jovana Marjanović privremeno je živela na Zlatiboru kao vlasnica građevinske firme koja je na ovoj planini kao podizvođač izvodila radove na jednom objektu. Sa svojim partnerom posledinjih par meseci boravila je u iznajmljenom stanu u Ulici Save Stanojčića u zlatiborskom naselju Karaula.

Muškarac sa kojim je živjela u četvrtak ujutro prijavio je Policijskoj stanici u Čajetini njen nestanak. On je ispričao da je Jovana prethodno večer, u srijedu 22. decembra oko 20 sati, izašla iz stana, prethodno rekavši da ide malo da se prošeta, ali da se cijele noći nije vratila i da joj je telefon sve vrijeme nedostupan.

Nekoliko sati kasnije telefon je lociran. Ispostavilo se da ga je jedan radnik upalio pošto ga je pronašao u vodovodnoj cijevi preko puta NIS-ove benzinske pumpe, kraj magistralnog puta preko Zlatibora.

Ako obdukcija pokaže da je Jovana Marjanović zaista digla ruku na sebe, neće biti drugog objašnjenja nego da je u srijedu uveče iz Ulice Sime Stanojčića došla do turističkog centra Zlatibora, odatle do magistrale koju je prešla i kraj koje je ostavila mobilni telefon, a zatim nastavila putem ka Tić polju. Zašto baš tamo? To možda nikad nećemo saznati.

Jovanina kćerka Ljiljana Simić u subotu je za „Blic“ rekla da je njena majka imala određene privatne probleme o kojima je obavještena policija, ali da ona nikada ne bi izvršila samoub,istvo.

Uz nadu da joj je majka živa, Ljiljana je u nedelju ujutro uputila apel Jovani.

– Mama, biće sve dobro, sve ćemo da sredimo. Nemoj da brineš, samo nam se javi da živa i da si dobro. Aposlutno ništa nije važno. Volimo te, ne znamo kako ćemo da preživimo ako te izgubimo – poručila je Ljiljana.

Ljiljana se sa majkom posljednji put čula u srijedu oko 13.45, nešto više od šest sati pre njenog nestanka. Bio je to, prenijela je ona, uobičajen razgovor majke i kćerke. Tri sata kasnije sa Jovanom je razgovarala i njena druga kćerka Brankica Malinović. Prema njenoj priči majka je prekinula razgovor kada je u prostoriju iz koje je telefonirala ušao muškarac sa kojim je živjela na Zlatiboru. prenosui “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh