Region

Vučić se obratio Bošnjacima: “Moja poruka je da Srbija…”

redsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Bošnjacima da je Srbija njihova zemlja, koliko i njegova i bilo kog građanina Srbina ili Mađara, Rumuna i bilo koje druge nacionalnosti.

Aleksandar Vučić - Screenshot

Vučić je u razgovoru sa mještanima Sjenice poručio Bošnjacima da treba da se osjećaju jednako sa ostalim građanima Srbije, prenosi BHRT.

“Moja poruka je da Srbija jeste vaša država jednako koliko i moja i svakog Srbina u ovoj sali i na svakom drugom mjestu”, rekao je Vučić, nakon čega je dobio veliki aplauz.

Vučić je poručio Bošnjacima da sude isključivo na osnovu djela i da vide šta je urađeno za njih, a ne da slušaju priče.

On je rekao da je njegov prijedlog predsjedniku Turske Recepu Tayipu Erdoganu i lideru Stranke demokratske akcije (SDA) u Bosni i Hercegovini Bakiru Izetbegoviću bio da se uradi auto-put od Kotromana do Sarajeva u dužini oko 100 kilometara jer, kako je naveo, zna koliko građani u tom dijelu Srbije vole da idu u Sarajevo, kako bi mogli da stignu za svega dva i po sata.

Građanin Fadil Nikšić iz Kladnice poručio je Vučiću da je Sjenica i njegov grad.

“Došli ste ovdje kao predsjednik poslije 100 godina da obiđete Sjenicu i uradili ste za dvije godine 100 kilometara modernog asfalta na Pešteru i hvala vam na tome. Uradili ste više krupnih projekata nego svi predsjednici, od kralja do sada. To svi ovdje potvrđuju”, rekao je Nikšić.

On je zahvalio Vučiću i što je, kako je rekao, poštovao muftiju Muamera Zukorlića i sarađivao sa njim na časnim osnovama.

“I naš muftija je ostavio bošnjačkom narodu da je i nama država Srbija i mi ćemo to poštovati. Uvaženi predsjedniče, da poštujete svoje Bošnjake, koji će se odužiti na svaki način našoj Republici Srbiji”, poručio je Nikšić. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh