Region

Predsjednik Slovenije Borut Pahor odlikovao muftiju Nedžada ef. Grabusa

Predsjednik Slovenije Borut Pahor je danas odlikovao muftiju Nedžada ef. Grabusa koji je dugi niz godina djelovao u Ljubljani.

Nedžada ef. Grabus -Borut Pahor - Islamska zajednica BiH

Pahor je danas potpisao Ukaze o odlikovanju ovog muftije za uspješno kohezivno i tolerantno vođenje Islamske zajednice u Republici Sloveniji, te kardinala rimokatoličke crkve Franca Roberta, za životno djelo i zasluge za osamostaljenje Slovenije i njeno utemeljenje u svijetu, kao i biskupa Gezo Filu za uspješno, kohezivno i tolerancijski orijentirano vodstvo Evangelističke crkve u Sloveniji.

Njima će odlikovanja biti uručena sljedeće sedmice na posebnoj ceremoniji u Predsjedničkoj palati.

Efendija Grabus je 2006. postavljen za muftiju Mešihata Islamske zajednice u Republici Sloveniji gdje je bio do maja 2021. godine kada je imenovan za muftiju sarajevskog. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh