Region

Ekstremni desničar Pauk opravdavao napad na radnike Rimca, evo šta mu je Rimac odgovorio

EKSTREMNI desničar Martin Pauk, nekadašnji splitski vijećnik, javio se komentarom na objavu inovatora i poduzetnika Mate Rimca, koji je na Facebooku objavio da su njegovi strani kolege rasistički izvrijeđani i pretučeni u Zagrebu.

Pauk je u komentaru opravdavao napad na Rimčeve kolege i demonstrirao ksenofobiju.

“Bravo Mate, legendo, samo ti uvozi radnu snagu koja radi za duplo manju plaću od Hrvata pa se čudi zašto se Hrvati osjećaju prevareno i iskorišteno”, napisao je. Dodao je da je nasilje “neželjena posljedica”, no onda je nastavio pravdati napad.

“Uostalom, Mate, i ti si iz BiH, pa iz prve ruke znaš da u multikulturalnom društvu nikad ne može biti blagostanja i mira upravo zbog drukčijih načela i kulture po kojima razni narodi žive”, napisao je među ostalim Pauk.

“Šta, bit će da nema dečkiju u Zagrebu, Osijeku ili Splitu koji su završili tehničku školu i kvalificirani su za rad u tvojoj firmi? Ah, da, naravno da ih ima bar 10-15 razreda samo u ovoj generaciji, ali ne žele raditi za kikiriki da bi njihov gazda mogao kupovati kuće od dva milijuna eura i aute od pola milijuna”, napisao je još.

Ubrzo mu je stigao Rimčev odgovor.

Rimac: Ograničeni čovječe, koliko oni zarade u godini, ti nikad nisi vidio
“O čemu ti, ograničeni čovječe, pričaš? Kod mene rade ljudi koji su radili u Tesli, Appleu, Ferrariju, Porscheu… Koliko oni zarade u godini kod mene, ti nisi nikad vidio. U mojim firmama (Rimac Gruša, Bugatti Rimac, P3 i Greyp) radi preko 1600 ljudi, od kojih je 80+ posto Hrvata”, odgovorio je Rimac.

Pauk je ušao u još jednu raspravu ispod Rimčeve objave, s jednim pratiteljem Mate Rimca.

Rimac mu je i tamo odgovorio.

“Martin, odlepršaj sa svojim desničarskim forama s mog profila u troskoku. Hvala”, napisao mu je.

Inače, Pauk je svoje rijetke trenutke medijske pažnje zaslužio pozivima da se na migrante bacaju čvarci, izjavama da na granice zbog migranata treba postaviti mitraljeske puške, opravdavanjima nasilja nad Srbima ili migrantima…

Dok je bio vijećnik, na online sjednici je sudjelovao tako što je pred kamerom pušio i pio i okretao je prema bageru, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh