Region

Policija: Nema razloga da se vjeruje da je događaj u Dečanima teroristički akt

Veton Elshani, zamjenik komandanta policije u regionu Peći, rekao je da nema razloga da se vjeruje da je pucnjava u Dečanima, koja je odnijela živote tri osobe, povezana sa bilo kojim terorističkim aktom.

policija Kosovo - N1

Prema njegovim riječima, vjerovatnije je da je meta bio neko ko je u tom trenutku bio na licu mjesta.

On je iz bolnice u Peći potvrdio da su tri osobe poginule u pucnjavi koja se dogodila oko 19 časova. Od troje poginulih dvoje su studenti, dok je treći vozač autobusa. Vozač je preminuo na licu mjesta, dok su dvojica učenika kasnije preminula.Četvrta osoba se nalazi na liječenju u ovoj bolnici. On je van životne opasnosti.
“Nemamo razloga vjerovati da se radi o terorističkom aktu ili napadu na autobus u cjelini. Moguće je da je meta neko konkretan.. Povrijeđena osoba je van životne opasnosti. Policija je na licu mjesta. Na licu mjesta su jedinice za teške zločine. Svi tragovi se istražuju. “Svi smo na licu mjesta”, rekao je Elshani, prenosi KOHA. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh