Region

JULIJA SEBI ODSJEKLA ŠAKU DA BI DOBILA PARE OD OSIGURANJA! Na sve je nagovorio dečko koji je ubio bivšu djevojku…

Održano je ponovljeno ročište u predmetu Slovenke Julije Adlešič (22), kojoj se sudilo zbog pokušaja prevare i namjernog povrijeđivanja kako bi dobila novac od osiguranja.

Julija Adlešič - Screenshot

Naime, na današnjem ročištu njen partner Sebastien Abramov i njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali su krivicu

Adlešič je osuđena na godinu i sedam mjeseci zatvora, a Abram na dvije godine i pet mjeseci. Većinu kazne već su odslužili u zatvoru. Današnja presuda nije pravosnažma, a razmotriće se i eventualne žalbe.

Na upit zašto je tek sad odlučila da prizna krivicu, njen advokat je rekao kako je to lična odluka koja mora da sazri u čovjeku.

Podsjetimo, bez šake je ostala 4. januara 2019. Tvrdila je da se radi o nesreći koja se desila dok je rezala grane za ogrijev motornom testerom. Nakon nekoliko dana zatražila je isplatu odštete od osiguranja s kojima je prethodno sklopila ugovor, no ljubljanska policija je vrlo brzo otkrila da se radi o čistoj prevari, u kojoj je Julija namjerno odsjekla ruku iznad zgloba samo kako bi se domogla novca.

A u tome svemu, otkrili su, nije bila sama. Kao pomagače su osumnjičili njenog dečka Sebastiena Abramova (30) i njegove roditelje i protiv svo četvoro podneli su krivične prijave. A priča ide tako, tvrdi tužilaštvo, da su još krajem 2018. detaljno planirali ovu prevaru i međusobno podijelili uloge kako je izvesti je. Već tad su sklopili s pet osiguravajućih kuća polise osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom.

Tražila milion od osiguranja
Ubrzo su uplatili i prve rate polisa, pri čemu bi Julija dobila 1,1 milion eura odštete u slučaju invalidnosti, a već početkom prošle godine ostala je bez šake. Prema izvještajima policije, kako pišu slovenski mediji, sve se dogodilo u dvorištu budućeg svekra i njegove vanbračne partnerke (Sebastienovi roditelji su razvedeni), nakon čega joj je Sebastienov otac (64) pružio prvu pomoć i pozvao hitnu, ali odrezani dio ruke nije im predao. Ostavio ga je tamo.

Policija je odrezanu šaku pronašla i kasnije odnijela u bolnicu, gdje su doktori uspjeli da joj prišiju, spasivši je od trajnog invaliditeta. No, ona se vratila nakon nekoliko dana tvrdeći da s rukom nešto nije u redu. Doktori su utvrdili da je ruku držala u zamrzivaču kako bi se operacija prikazala neuspješnom.

Dečko ubio bivšu djevojku
Policija sumnja da je Juliju na ovo nagovorio upravo dečko Sebastien, kojem se još sudi i zbog ubistva djevojke Sare Veber 2015. godine, a za šta on tvrdi da se dogodilo slučajno dok je čistio pušku. Julijina majka ističe kako je njena kćerka, kad je počela vezu sa Sebastienom, tražila sve više novca od njih te da joj se javilo nekoliko djevojaka koje je iskorišćavao za svoje prevare i krađe. No Julija je na suđenju sve negirala i štitila sebe, kao i dečka, naglašavajući kako se radi o nesreći i da je Sebastien nije izmanipulisao, a od roditelja se distancirala.

– U dvadesetim godinama sam ostala bez ruke, moja mladost je uništena i potpuno je nerazumno da iko uopšte pomisli da to nije bila nesreća, a još manje da je cijela porodica bila umiješana. Negiram sve optužbe da se radi o krivičnom djelu i prevari. Radi se o nesreći, o spletu nesrećnih okolnosti – govorila je tada Julija braneći se pred sudom i naglašavajući kako tvrdnje tužilaštva da je sve planirano godinu dana unaprijed nisu istinite i da za to nema dokaza, prenosi Informer.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh