Region

Supruga osumnjičenog za ubistvo Đokića postala SAUČESNIK u zločinu? Traže PRITVOR i za Džonićevu ženu

Suzana Džonić je saslušana 16. novembra u Višem javnom tužilaštvu u Nišu sa još četvoro svedoka.

Suzana Džonić - Objektiv.rs

Suzana Džonić, supruga Gorana Džonića iz Moravca, prvoosumnjičenog za ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca, tri puta ga je posjetila u pritvorskoj jedinici Kazneno – popravnog zavoda u Nišu, prije nego što je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, piše Objektiv.

Suzana Džonić je saslušana 16. novembra u Višem javnom tužilaštvu u Nišu sa još četvoro svjedoka, ali su još prije početka davanja iskaza prigovor na zapisnik o saslušanju stavili advokati iz Beograda Mladen i Andrija Magdelinić, branioci braće K.M. i A.M. iz Moravca poznatim pod nadimkom Jojke – na koje Džonić pokušava da svali teret monstruoznog zločina iako dokazi za sada povezuju jedino njega.

– Mi smo je pitali da li je bila u posjeti kod svog supruga. Bila je u posjeti tri puta i onda je bilo bespredmetno postavljati bilo kakva pitanja. Smatramo da nije smjelo da se dozvoli da prije njenog ispitivanja ona bude u posjeti. Ne mogu da tvrdim, ali je očekivano bilo da pričaju o ovom predmetu – rekao je Mladen Magdelinić nakon saslušanja.

Uticaj na svjedoka
On kaže da se ova situacija može smatrati propustom, ali nije želio da licitira čijim.

– Ako je bila ideja da se ona ispita kao svjedok, nije smelo da joj se dozvoli da ima posjete kod supruga. To je upravo jedan od razloga za određivanje pritvora po osnovu tačke 2 – uticaj na svjedoke. Da napravimo paralelu, našem branjeniku K. M., supruga nije mogla da dođe u posjetu jer je bio određen pritvor između ostalog da ne bi uticao na njen iskaz. I dok nije dala iskaz nije mogla da ide u posjetu.

Majka od obojice braće K.M. i A.M. nije mogla da im ide u posjetu dok nije dala iskaz da ne bi uticali na njen iskaz, a ovamo istovremeno imamo ženu od Džonića koja mu ide tri puta u posjetu. Ne znam da li je ona ispitana na inicijativu tužioca, da li je eventualno neko od branilaca predložio da se ona ispita ali nije smelo da joj se dozvoli posjeta dok se ne završi ta radnja njenog ispitivanja.

To je klasična situacija zašto se određuje pritvor, zbog uticaja na svjedoke. A sad upravo imamo besmislenu situaciju da svjedok na koga on najbliže može da utiče da nije bio obuhvaćen rješenjem o određivanju pritvora – ističe Magdelinić dodajuči da su Džonić i supruga mogli tokom posjete da pričaju o svemu pa i o događajima koji su predmet istrage.

Pravdala ga koliko je god mogla
A da postoji mogućnost da su o tome i pričali ukazuje i iskaz Džonićeve žene jer je čitavo vrijeme pokušavala da ga opravda.

– Posjete se obavljaju uz nadzor službenih lica, ali oni vrše nadzor gledanjem a ne slušanjem tako da su mogli da pričaju o detaljima. Iz njene priče se stiče utisak da ga ona apsoulutno na neki način brani zato što ona nijednom rječju ne sumnja u njega. Ni jednom rječju nije rekla da bi on mogao u tome da učestvuje, već da se ponašao najnormalnije. Ona je svjedočila da je tih dana bio jako bolešljiv, to je on nju sigurno podsjetio na svoje ponašanje koje je želio da istakne. On je čovjek koji je sklon manipulacijama i u slučaj je umiješao sve žive, pa tako je moguće da je on u tim posjetama i na nju posredno uticao – kaže izvor.

Na takvu sumnju ukazuje i iskaz Suzane Džonić koji, iako je u nekim dijelovima kontradiktoran i suprotan njegovim tvrdnjama, ukazuje na to da ga ona posredno pokriva i opravdava.

Džonićeva žena je u iskazu navela da on nije imao nikakvu potrebu da tako nešto uradi jer praktično nemaju finansijskih problema. Rekla je da i on i ona imaju penziju i da djeca imaju svoje plate, da Džonić majstoriše i od toga zarađuje, da nisu imali nikakvih finansijskih problema. To međutim otvara mnogo pitanja, a na prvo mjestu zašto je pozajmljivao od rođaka 8.000 eura ako nije imao finansijskih problema?

Braću Jojke nije prepoznao iako ih je označio kao izvršioce zločina
Džonić je, da podsjetimo, uhapšen 21. oktobra i optužen za teško ubistvo tročlane porodice Đokić nakon čega je u zločin upleo sinove Stefana, koji je pripadnik Vojske Srbije, i MIlana, koji je vatrogasac jer je na pitanje, da li su sposobni da počine ovakav zločin, odgovorio “možda i jesu”.

U slučaju Stefana stvar je odatno bila zakomplikovana jer je, kako se sumnja njegov otac u voćnjaku iza njegove kuće, u vrijeme njegovog odustva, zakopao 43.000 eura a manji dio sakrio u usisivaču u kući. Džonić je onda pokušao da “izvadi” sinove pa je krivicu za otmicu i ubistvo Đokića prebacio na braću Jojke, ispričavši kako su ga ucenili i primorali da im pomogne da zaustavi auto Đokića, a jednog od njih i da je direktno likvidirao troje Đokića.

Ali svjedoci su potvrdili alibije i brace Džonić i braće Jojke, da su kobne večeri bili na drugim mjestima. Džonićeva odbrana dodatno je upala u ćorsokak jer je omašio na prepoznavanju osumnjičene braće Jojka i njihovog prijatelja D. P. u Policijskoj stanici Palilula u Nišu.

Naime, Džonić je između petorice muškaraca, od kojih su dvojica bila braća K. M. i A. M. prepoznao samo jednog od braće Jojka, ali potpuno pogrešno u odnosu na radnje koje je navodno preduzimao, a koje je opisao u svojoj ranijoj odbrani.

Svi tragovi ukazuju na Džonića
Drugog brata koga u ranijoj odbrani imenuje kao čovjeka koji je sve organizovao i ubio Đokiće, nije prepoznao rekavši da on nije u prostoriji „milion posto“, iako je stajao pred njim, kao jedan od petorice muškaraca koji su učestvovali u prepoznavanju. Trećeg osumnjičenog D. P. koji je u inostranstvu, a koji je po Džonićevim riječima bio pomagač, on je gledao na fotografijama, ali ga nije prepoznao, što dodatno kompromituje njegovu odbranu.

Svi tragovi direktno sa zločinom povezuju jedino penzionisanog vatrogasca Džonića, brata od tetke ubijenog Đokića. Njegov DNK je na novcu i vreći, iskopanoj iz voćnjaka njegovog sina koji je tog dana bio odsutan. Pištolj, za kojim je balističkim vještačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući Džonićeve žene Suzane u Aleksincu gdje je bio sakriven u ventilacionom otvoru.

Nekoliko časova prije nestanka porodice Đokić, Džonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu a sigurnosne kamere u Tešici snimile su „pasat“ Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem, piše Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh