Region

Autobus kompanije BesaTrans koji je danas izgorio nije imao dozvolu ministarstva

Počela je procedura za oduzimanje licence kompaniji.

autobus nesrećea - Twitter

Makedonsko Ministarstvo saobraćaja i komunikacija pokreće postupak za oduzimanje dozvole kompaniji Besa Trans, čiji se autobus večeras zapalio na magistrali Struma.

Prema riječima ministra saobraćaja Blagoja Bočvarovskog, Besa Trans je poslovala na međunarodnom nivou bez dozvole za konkretno vozilo. Autobus koji se danas zapalio i u kome je stradalo 46 ljudi nije registrovan u elektronskoj bazi podataka ministarstva. Kompanija je prekršila licencu za Besa Trans iz 2018. godine i iz tog razloga je pokrenula postupak za oduzimanje dozvole.

Rođaci nastradalih danas su cijeli dan čekali ispred kancelarija kompanije u Skoplju da dobiju informacije o tome šta se desilo, o stanju rodbine, ali je kancelarija ostala zaključana. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh