Region

Danijela Štajnfeld: ‘Hvala vam… Ako vjerujete jednoj ženi, ostale će progovoriti’

Štajnfeld se kratko obratila svojim pratiocima ističući važnost poteza svojih kolega

Srbijanska glumica Danijela Štajnfeld zahvalila se kolegama i koleginicama koji su povukli svoje učešće na regionalnim Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom kada su saznali da je član žirija Branislav Lečić.

Štajnfeld se kratko obratila svojim pratiocima ističući važnost poteza svojih kolega.

“Ako vjerujete jednoj ženi, ostale će progovoriti. Ako progovore, naš će svijet konačno biti na putu zacjeljenja od nasilja normalizovanog nad nama ženama od vjeke vjekova. Hvala ekipi ‘Sedam Strahova’. Tri ova čina učiniše vas lučonošama usred mračnog tunela naše svakodnevnice”, napisala je glumica.

Štajnfeld je u svoju objavu uključila saopštenje koje su potpisale rediteljica Selma Spahić, dramaturginja Emina Omerović, scenografkinja Mirna Ler i kostimografkinja Lejla Hodžić, inače autori predstave „Sedam strahova“ BNP Zenica.

sedam-strahova-susreti-brcko

Podsjetimo, prvo je ekipa predstave “64” u režiji Alise Stojanović i produkciji pozorišta Atelje 212 iz Beograda povukla svoje učešće na festivalu, pošto je saznala da je glumac Branislav Lečić jedan od članova žirija. Potom su to isto učinili i Kokan Mladenović, reditelj predstave “Šindlerov lift” i pisac Darko Cvijetić.

Sa druge strane, Branislav Lečić reagovao je danas rekavši da se trenutno vodi “najbrutalnija kampanja protiv njega”.

“Nakon svega, poslije pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena”, naveo je, između ostalog, Lečić, prenosi B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh