Region

Napisao poruku na torbi nastavnice, pa se UBIO zbog ukora? Komšija malog Ilije otkrio DETALJE tragedije

Tog dana je sve izgledalo potpuno normalno.

Dječak - Objektiv.rs

Selo Donji Dobrić kod Loznice u petak je preplavila tuga. Na lokalnom groblju sahranjen je Ilija N. (13), učenik osmog razreda koji je u četvrtak uveče pronađen obješen na tavanu porodične kuće.

Istragom je utvrđeno da je u pitanju samoubistvo, a spekuliše se da je dječak sebi oduzeo život zbog toga što je napisao neprimjerenu poruku na torbi nastavnice, zbog čega se plašio da će dobiti ukor u školi.

VIDIO SAM GA, BIO JE PLAV OKO VRATA

Na sam dan tragedije on se vratio kući iz škole i sve je izgledalo potpuno normalno.

– Niko ne zna šta se dogodilo. Čuo sam jauk iz nove kuće njegovih roditelja. Pomislio sam da je Ilijina najmlađa sestra, koja ide u u prvi razred osnovne škole, negdje pala, pa da viče, ali onda sam začuo povike: „Ilija, Ilija!” Otišao sam do njihove kuće i vidio kako Ilijina majka Slađana izlazi iz potkrovlja i pada na terasi. Pitao sam je šta se dogodilo, a ona mi je rekla da se Ilija objesio. S njom je bila i Ilijina sestra bliznakinja – priča za Objektiv komšija porodice nesretnog dejčaka Ratko Baštovanović. Ovaj stariji čovjek, koji je, kako sam priznaje, volio Iliju kao sina koga nikada nije imao, prepričao je i šta je vidio. – Ušao sam unutra i našao malog Iliju kako leži na ploči. Pipnuo sam ga, ali nije davao znakove života. Pitao sam njegovu sestru šta se desilo, a ona mi je rekla da je majka kliještima odsjekla žicu kojom se Ilija objesio o gredu. Kasnije sam vidio da je plav oko vrata. Nisam znao gdje sam od šoka – kazuje ovaj komšija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh