Region

VOZAČ KAMIONA IZ BIH ZASPAO U VOŽNJI, PROBIO METALNU OGRADU I SLETIO NA ODMARALIŠTE

U 4.30 ujutro vozač kamiona na Ravbarkomandi zaspao je za volanom i prvo probio metalnu zaštitnu ogradu, a potom i betonsku. Srećom, zaustavio se na zelenici pored odmorišta, a uslijed nesreće sudarila su se još dva vozača.

Kamion, nesreća - Hayat

Dolaskom na mjesto nesreće policija je utvrdila da ju je skrivio 35-godišnji vozač, inače državljanin BiH. Vozio je kamion autocestom od Kopra do Ljubljane, a na Ravbarkomandi je zaspao.

Odvezao se ulijevo, probio metalnu i betonsku zaštitnu ogradu između kolnika, a potom preko dvije trake autoceste prema Kopru odvezao se na zelenilo pored odmorišta, priopćeno je iz PU Koper. prneosi “Hayat“.

Vatrogasci PGD Cerknica i PIGD Kovinoplastika Lož pružili su protupožarnu i interventnu zaštitu na mjestu nesreće, osvijetlili prostor, odspojili akumulatore, ispumpali motorno gorivo iz kamiona, počistili prolivenu tekućinu na cesti te pružili pomoć DARS-u , policiji i Hitnoj pomoći. Ozlijeđenoj osobi je pružena pomoć na licu mjesta, a potom prevezena na daljnje liječenje u KBC Ljubljana, priopćeno je iz Uprave za zaštitu i spašavanje.

Usljed nesreće na kolniku sudarila su se još dva vozača. 27-godišnji slovenski državljanin testiran je na alkohol od 0,50 mg/l.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh