Region

Oglasio se sin ratnog zločinca Ratka Mladića: Priča o muralu je izrežirana i dijelom finansirana iz Sarajeva

Ovo malo liči na kampanju Klintonove administracije 1994. godine, rekao je Darko Mladić

Istakao je da aktivistima koji se protive muralu očito smeta što je on naslikan u centru “kruga dvojke” koji smatraju svojom teritorijom i odakle, kako je rekao, djeluju protiv interesa Srbije.

– Ovo malo liči na kampanju Klintonove administracije 1994. godine kada je već bila donesena odluka da će vojno intervenisati, ali im je trebala podrška jevrejskog lobija pa su organizovali demonstracije u Njujorku i Vašingtonu na kojima su Srbe označavali kao fašiste i dobili tu podršku – rekao je Darko Mladić za RTRS.

Rekao je i da je priča u vezi sa muralom dio izrežiranih incidenata koji su planirali.

– Zanimljivo, kad se u Beogradu sruši mural, odjednom padaju murali u Zagrebu, Sarajevu, Novom Pazaru… – rekao je Mladić.

Mladić smatra da je riječ o inicijativi koja dolazi spolja, a koja je “dijelom finansirana iz Sarajeva i ima političku dimenziju”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh