Region

KLJUČNI SVIJEDOK UBISTVA ĐOKIĆA NAPUSTIO SRBIJU! Rođak kome je Džonić poslije likvidacije dao 8.000 eura OTIŠAO VAN ZEMLJE

Rođak Gorana Džonića (54) kome je on navodno vratio dug od 8.000 evra, koje je posle zločina, kako se sumnja, uzeo od ubijene porodice Đokić, trebalo bi da se sutra pojavi u Višem javnom tužilaštvu u Nišu kao svedok, ali on, kako nezvanično saznajemo, nije u Srbiji.

porodica Đokić - Tanjug/TV ZONA PLUS, Youtube

Veća svota

Podsetimo, niško Više tužilaštvo vodi istragu protiv Gorana Džonića, bivšeg vatrogasca, osumnjičenog da je u noći između 26. i 27. septembra u selu Moravac kod Aleksinca ubio svog brata od tetke Gorana Đokića (57), vlasnika menjačnice, njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25). Posle ubistva tela je spalio, kao i njihov automobil “pasat”, a od ubijenih je navodno uzeo veću svotu novca. Deo para, 43.000 evra, pronađen je zakopan na imanju njegovog sina, deo je bio sakriven u usisivaču u Džonićevoj kući, a deo u paketu u njegovoj garaži. Osumnjičenog Džonića je, kako smo već pisali, između ostalog, odalo i to što je rođaku vratio dug neposredno posle zločina.

– Rođak kome je Džonić vratio dug trebalo je da bude ispitan među prvim svedocima u tužilaštvu u sklopu istrage, ali se to još uvek nije dogodilo pošto on nije primio poziv za saslušanje – otkriva naš dobro obavešten izvor:

– Navodno, reč je o čoveku koji živi u inostranstvu i koji nije u zemlji. Pretpostavlja se da mu poziv zbog toga nije uručen. Nije isključeno da će se odazvati pozivu kad dođe iz inostranstva.

Pored njega, sutra bi trebalo da bude ispitano još nekoliko svedoka.

– U tužilaštvo je pozvan radnik pumpe iz Moravca, koji je navodno uoči trostrukog ubistva Džoniću sipao gorivo u kanister – objašnjava izvor. Podsetimo, na novčanicama koje su pronađene na Džonićevom imanju otkriveni su njegovi DNK tragovi, ali i biološki tragovi Gorana Đokića, kao i priznanica koju je vlasnik menjačnice potpisao.

Odluka o pritvoru

– Ovo je zasad jedan od najčvršćih dokaza da je Džonić umešan u trostruko ubistvo – podseća sagovornik Kurira. Pored Gorana Džonića, u pritvoru se zbog ovog zločina nalaze i njegovi sinovi Stefan i Milan, kao i braća iz Moravca Kostadin i Aleksandar Milošević, poznatiji kao Jojke. – O puštanju braće Džonić i Milošević iz pritvora trebalo bi da se odlučuje ove nedelje – saznaje Kurir.

Veštačenja

Telefoni i DNK pod lupom

U okviru istrage jezivog zločina naložena su i brojna veštačenja, čiji rezultati bi mogli umnogome da rasvetle šta se događalo kobne noći u Moravcu. – Stigle su naredbe za veštačenje starih, ali i novih predmeta u vezi sa ubistvom. DNK tragovi uzeti sa tih stvari biće upoređivani s tragovima braće Milošević. Veštačiće se i mobilni telefoni, što je dugotrajan proces, jer su tu uzeti Džonićevi telefoni, onda telefoni braće Milošević i Džonićevih sinova, a na analizi je i telefon koji je imala devojka jednog Miloševića – rekao nam je naš izvor, prenosi kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh